30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleSânmărtean, după 3 ani de absenţă de la naţională: Nu mă aşteptam...

Sânmărtean, după 3 ani de absenţă de la naţională: Nu mă aşteptam la această convocare

Mijlocaşul Lucian Sânmărtean, revenit în tricoul naţionalei după 3 ani de zile, declară că nu se aștepta să fie convocat, cu toate că nu este "nu este mirat foarte tare". Stelistul, de 36 de ani, a fost oprit în lotul de 24 de jucători al României pentru meciul cu Ungaria.

"Nu am avut nicio problemă de reacomodare la echipa naţională. Sunt jucători pe care îi cunosc, am mai jucat de foarte multe ori împreună. Sincer, nu mă aşteptam la această convocare, dar faptul că a venit este încununarea unui sezon bun, cu jocuri foarte bune şi atunci nici nu mă miră foarte tare. Dacă mă încearcă vreo emoţie? Sigur că sunt emoţii, ca la orice joc de altfel", a spus mijlocaşul, conform Mediafax.

El a adăugat că îşi doreşte să evolueze la Campionatul European din 2016. "Cred că atâta timp cât nu am parte de acidentări serioase, pentru că motivaţie şi continuitate am, cred că mai pot să joc. Mă simt foarte bine, iar fiind sănătos o să pot să mai joc. Bine, poate nu la un nivel extrem de ridicat pentru că timpul nu iartă pe nimeni. Dar pot să o mai duc. Vreau să joc la Euro, sigur că da, de asta continui. Persoanele dragi din viaţa mea mă motivează, mă fac dornic să continui şi să nu mă opresc", a menţionat mijlocaşul.

Întrebat dacă a fost nevoie să joace la Steaua pentru a fi convocat la prima reprezentativă, Sânmărtean a răspuns: "Aţi făcut o glumă cred. Nu ştiu ce să zic, echipa Steaua impune cred anumite standarde. E presiune foarte mare şi atunci jucătorii de la Steaua sunt obişnuiţi cu presiunea şi cu valoarea jocurilor internaţionale şi probabil de asta cred".

Lucian Sânmărtean îşi doreşte "spectacol" şi victorie în partida cu Ungaria de sâmbătă. "Meciul cu Ungaria va fi unul deosebit de greu, cu o încărcătură foarte mare. Lumea aşteaptă un joc bun şi un rezultat pe măsură. Echipa naţională a fiecărei ţări cred că îşi doreşte maximum la orice joc. Aşa că ştim că va fi o încărcătură deosebită, un joc de angajament, iar noi ne dorim să facem spectacol şi să câştigăm. Cred că arma este echipa. La nivelul acesta nu cred că poţi vorbi de un anumit jucător, diminuând calităţile celorlalţi. Din punctul meu de vedere echipa este importantă, echipa câştigă, echipa pierde", a menţionat fotbalistul.

În opinia lui, România este o echipă mai bună, însă jucătorii nu trebuie să se gândească la acest lucru deoarece adversarii vor fi foarte motivaţi. "Ca rezultate, ca şi componenţă, ca valoare şi continuitate, cred că echipa naţională a României are un uşor ascendent. Dar asta nu ar trebui să ne bucure prea tare, pentru că şi ei şi-au schimbat antrenorul şi atunci vor veni cu un nou avânt. Jucătorii care vor fi convocaţi vor dori să arate noului selecţioner că merită să joace şi atunci jocul va avea o încărcătură mai deosebită", a adăugat jucătorul.

Prima reprezentativă a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, şi în 14 octombrie, de la ora 21.45, la Helsinki, echipa naţională a Finlandei, în cadrul Grupei F a preliminariilor Euro-2016.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă