Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ion Diamandi

Actualizat: 20.06.2019 - 13:55

Reţeta săptămânii: Vrăbioară de vită cu cartofi noi şi praz caramelizat by Cristian Marin

Saptamana aceasta (după Înălţare) este harţi, nu se ţine post, se poate mânca de dulce, deci şi carne dar fiind cald este de preferat cea de vită şi nu de porc care este mai grasă

Ion Diamandi

Actualizat: 20.06.2019 - 13:55

Chef Cristian Marin ne propune o reţetă cu carne de vită şi garniture de legume.

Ingrediente pentru 2 portii

Chef Marin Cristian

cristianmarin_cuisine Instagram.

Cristian Marin        Facebook

 

Vrabioara vita/vitel    Doua bucati de aproximativ 250 g

Cartofi noi                300-400 g

Praz                         200 g

Sare si piper             Dupa gust

Vin alb                     50 ml

Cognac                     50ml

Usturoi                     2 - 3 căţei

Cimbru                    O lingurita (cateva crengute)                 

 

Rozmarin                 2 lingurite (2 crengute)

Ulei de masline        4-5 linguri

Unt                          100 g

Zahar                      o lingurita

Fulgi chili                 dupa gust

Mod de preparare:

Se curata cartofii noi, se taie wedges, se pun intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, vinul alb, sare si piper dupa gust, 2-3 catei de usturoi pisati si o lingurita de rozmarin. Incingeti cuptorul la 180 grade, asezati cartofii asezonati intr-o tava si ii introduceti in cuptor pentru 40-50 minute.

Prazul se curata, se taie rondele subtiri si se soteaza intr-o tigaie in ulei de masline incins, dupa care punem sarea, zaharul si fulgii de chili. Dupa cateva minute, cand devine usor crocant, se scoate intr-un bol.

Topiti untul intr-o tigaie, puneti un catel de usturoi, rozmarin si cimbru, apoi rumeniti carnea pe fiecare parte, cateva minute. Puteti pune cu o lingura, din cand in cand, untul din tigaie, pestea partea superioara a bucatilor de carne. Dupa ce s-a rumenit, puneti carnea intr-o tava sau vas rezistent la cuptor (daca tigaia are maner metalic o puteti pune pe aceasta direct in cuptor), impreuna cu sosul de unt. Mai lasati 6-7 min la 180 C°.

 

 

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine