22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleReţeta săptămânii: Oreo chessecake by Chef Marin Cristian

Reţeta săptămânii: Oreo chessecake by Chef Marin Cristian

Oreo chessecake
 

Chef Marin Cristian

cristianmarin_cuisine Instagram.

Cristian Marin        Facebook.

       Ingrediente pentru 4 portii:

 Ciocolata 50% cacao     200 g

Biscuiti Oreo            Un pachet (250 g)

 

Unt                    50 g

Scortisoara         Un sfert de lingurita

Branza de vaci     250 g

Frisca lichida       100 ml

Zahar                  50 g

Amaretto             20 ml (esenta de migdale dupa gust)

Zmeura                100 g

 Mod de preparare:

Ai nevoie de 4 boluri de inox/plastic sau castronele, pentru fiecare portie (sau forme de silicon). Trebuie sa fie cat mai simple, sa le poti folosi ca mulaj pentru ciocolata.

Se separa biscuitele de crema. Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit si scortisoara apoi se aseaza intr-o tava, un singur strat de aproximativ 0,5 cm. Lasati la frigider pana terminati crema. La final, taiati 4 cerculete cu ajutorul bolurilor folosite pentru mulaj .

Ciocolata se topeste la baine-marie, apoi se toarna peste boluri, intr-un strat uniform. Puneti bolurile pe un gratar pentru a scurge excesul de ciocolata, apoi introduceti-le in frigider sa se raceasca si sa se intareasca.

Pentru crema bateti frisca pana se intareste. Separat mixati crema de la biscuiti, impreuna cu branza de vaci, zahar si Amaretto. In crema de branza se pune frisca batuta si se omogenizeaza.

Scoateti bolurile din frigider si desprindeti usor ciocolata. Fiecare semisfera de ciocolata se umple cu crema de branza cu ajutorul unui posh sau cu o lingurita. Lasati un spatiu de 0,5 cm pana la marginea formei, pentru a pune capacul de biscuite. Deasupra ornati cu crema de branza si zmeura.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă