Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Profitam de sezonul porumbului dulce pentru a pregati o reteta usoara impreuna cu sardinele, un peste bogat in omega.

Reţeta săptămânii: Fish&Corn by Marin Cristian

Pentru preparare se folosesc, în afară de sardine proaspete, porumbul dulce, uleiul de măsline precum şi diverse ingrediente pentru gust

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2019 - 18:58

Ingrediente pentru 2 persoane;

300 gr   Sardine proaspete

2 buc    Porumb dulce

200 ml   Otet de mere

200 ml   Suc de lamaie

50 ml    Ulei de masline.

50 gr     Unt

         Sare

         Piper macinat

         Piper boabe

         Foi de dafin

 

Porumbul se taie pe jumatate si se fierbe bine in apa cu sare.

Sardinele se curata de cap si de interior, se spala se pun intr-un vas la marinat cu otetul, sucul de lamaie, sare, foi de dafin si piper boabe (ideal cateva ore).

Porumbul se unge cu putin ulei si se gateste pe gril, pana devine usor rumen. Cand este gata, se unge cu unt topit si piper, se taie usor pe langa tulpina, apoi se aseaza pe farfurie.

Sardinele se scot pe hartie de bucatarie pentru excesul de lichid (marinata), se ung cu ulei de masline si se gatesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa. Se aseaza peste porumb si asezoneaza cu frunze de oregano.

 Chef Cristian Marin

Cristian Marin        Facebook

Cristianmarin_cuisine  Instagram

Ohvaz.ro

https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185

 

Comentarii

loading...