Ingrediente pentru 2 persoane;
300 gr Sardine proaspete
2 buc Porumb dulce
200 ml Otet de mere
200 ml Suc de lamaie
50 ml Ulei de masline.
50 gr Unt
Sare
Piper macinat
Piper boabe
Foi de dafin
Porumbul se taie pe jumatate si se fierbe bine in apa cu sare.
Sardinele se curata de cap si de interior, se spala se pun intr-un vas la marinat cu otetul, sucul de lamaie, sare, foi de dafin si piper boabe (ideal cateva ore).
Porumbul se unge cu putin ulei si se gateste pe gril, pana devine usor rumen. Cand este gata, se unge cu unt topit si piper, se taie usor pe langa tulpina, apoi se aseaza pe farfurie.
Sardinele se scot pe hartie de bucatarie pentru excesul de lichid (marinata), se ung cu ulei de masline si se gatesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa. Se aseaza peste porumb si asezoneaza cu frunze de oregano.
Chef Cristian Marin
Cristian Marin Facebook
Cristianmarin_cuisine Instagram
Ohvaz.ro
https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185