Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De mâine începe postul de Crăciun şi chiar dacă nu ţin post traditional, mulţi pot practica postul deoarece avesta este mai sănătos, curăţă organismul de grăsimi animale.

Reţetă de post: Tigaie de legume

Aceştia trebuie să ştie şi că există numeroase reţete ingenioase şi foarte gustoase de post. Începem prin a prezenta o reţetă propusă de chef Marin Cristian. Pentru cei care tin post pot incerca o reteta gustoasa si gata in numai cateva minute

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2019 - 22:40

Pentru o tigaie de legume se folosesc legume care se gatesc usor si se gasesc mai mereu proaspete. Pentru un gust aparte, se inlocuieste uleiul cu unt/ulei de cocos si turmeric.

 Ingrediente pentru doua portii :

 Brocoli …………………. 200 g

  Morcovi ………………... 150 g

  Ardei gras rosu ...………. 150 g

  Ghimbir proaspat ………. 20 g

  Usturoi tocat ……………. 1 catel

  Caju ……………………. 50 g

  Seminte de susan ………. 10 g

  Turmeric pudra/proaspat

  Unt/ulei de cocos ………. 10 g

  Vin alb …………………. 50 ml

  Sare si piper

  Mod de preparare :

Brocoli se desface in buchetele, se opareste timp 2 minute, apoi se scoate intr-un vas cu apa si cuburi de gheata. Ardeiul gras se curata si se taie cubulete, morcovii se taie rondele subtiri, la fel si ghimbirul se taie felii subtiri, se curata un catel de usturoi si se toaca. Dupa ce sunt pregatite legumele, se pun in boluri separate.

Intr-o tigaie, untul/uleiul de cocos se aduce la o temperatura medie si se adauga mai intai morcovul, impreuna cu ghimbir si usturoi. Dupa ce se calesc timp de doua minute, se pune vinul si se da totul in clocot, apoi se adauga ardeiul gras, brocoli, caju si semintele de susan. Se condimenteaza cu sare, piper si turmeric si se mai calesc 3-4 minute, apoi se scot pe farfurie si gata masa!

 Chef Marin Cristian

 

 

Comentarii

loading...