13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleRemedii naturale pentru ochii obosiţi

Remedii naturale pentru ochii obosiţi

 

În general, pielea din jurul ochilor este subţire şi sensibilă, iar aici apar primele riduri, edeme, cearcăne sau linii fine de deshidratare. De asemenea, ochii obosiţi, umflaţi sau roşii pot fi inestetici şi te pot face să arăţi mai în vârstă decât eşti în realitate. 

Pentru a preveni acest proces, este esenţial să ai un stil de viaţă sănătos şi să ţii cont de câteva sfaturi, precum somnul, consumul de lichide, alimentația, fumatul, și cofeina.

Consumul de legume precum  pătrunjel, spanac, mazăre, broccoli, morcovi şi alte alimente bogate în vitamina K, este esențial, deoarece aceasta protejează şi întăreşte pereţii vaselor capilare.

Tot ce ai nevoie este puțin timp pentru tine și câteva ponturi, precum:

Feliile reci de castraveţi. Două felii subţiri de castraveţi proaspeţi aplicate pe ochi, timp de circa 10 minute, revitalizează zona instantaneu. Castraveţii sunt bogaţi în apă care, odată transferată pe piele, va ajuta la hidratarea zonei oculare şi la reducerea inflamaţiei ochilor.

Pliculeţele de ceai, un remediu valid împotriva ochilor umflaţi. Se pun două pliculeţe umede în congelator pentru câteva minute, apoi se aplică pe ochi circa 15 minute.

Lingurile reci. Pune două linguri de metal în congelator. În dimineaţa următoare, aşază-le cu partea concavă pe ochi. Vei simţi un frig puternic, astfel încât le vei ţine pe pleoape doar atât cât le suporţi. Poţi repeta procedeul după o mică pauză. Fluxul de sânge va fi crescut şi orice inflamaţie a ochiului va fi redusă.

De asemenea, produsele de îngrijire trebuie să conţină: vitaminele K, A, C şi E, extracte de Ginkgo Biloba sau aloe vera, ingrediente extreme de benefice pentru zona ochilor.

Poți fi propriul tău doctor sau cosmetician la tine acasă, iar produsele naturale de înfrumusețare sunt mai aproape de tine decât crezi.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă