6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleRelaxarea regulilor de acces la Ateneu pentru concertele și recitalurile Concursului Enescu

Relaxarea regulilor de acces la Ateneu pentru concertele și recitalurile Concursului Enescu

Astfel, conform Hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, din data de 13 mai 2020. nu mai este nevoie ca spectatorii să prezinte dovada identității, dovada vaccinării, un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore, sau dovada prezenței anticorpilor pentru COVID 19, deoarece locurile care vor fi ocupate în timpul evenimentelor Concursului Enescu nu vor depăși 50% din capacitatea sălii. 

Măsura se aplică începând cu recitalul din această seară, susținut de violoncelistul Marcel Johannes Kit, laureatul Concursului Enescu ediția 2018, acompaniat de pianistul Sten Henoja. Cei doi vor prezenta un program de Brahms, Piazzolla, Beethoven, Erkki-Sven Tüür. Detalii și bilete, aici: https://bit.ly/33EUQ3T .

Sâmbătă, 15 mai 2021, va avea loc Finala la Secțiunea de Violoncel a Concursului Enescu, sub forma unui concert susținut de fiecare dintre cei trei finaliști, cu orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta cunoscutului dirijor Nicolas Alstaedt. Cei trei finaliști sunt: Ștefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania), Jaemin Han (Coreea de Sud). Programul serii va fi publicat aici: https://bit.ly/3bonj1S .

Concursul Internațional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online cu o premieră în lumea muzicii clasice internaționale – primele două etape ale secțiunilor au fost organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiția, în ciuda pandemiei. 

În 2020, Concursul Internațional George Enescu a oferit mai mult decât muzică și competiție. Mesajul ediției din acest an este „Frumusețe în viață”, iar în contextul pandemiei, Concursul Enescu și-a propus să arate că avem cu toții puterea să ne reinventăm, pentru a alege în egală măsură viața și frumusețea. Într-o lume bulversată, redusă la tăcere și la izolare de pandemie, am creat un model de reziliență pornind de la nevoia de frumusețe în viață, indispensabilă umanității noastre. 

Spotul campaniei este la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=UxuylvvHHWQ 

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici. Listele complete ale concurenților care vor participa în semifinalele pe secțiuni, pot fi găsite pe www.festivalenescu.ro, la secțiunea „Rezultate”.

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă