13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleReguli de frumusețe inspirate de femeile din Japonia

Reguli de frumusețe inspirate de femeile din Japonia

Mai jos se găsesc câteva reguli de sănătate și frumusețe respectate de femeile din Japonia în viața de zi cu zi, pe care orice femeie trebuie să le încerce măcar odată.

Alimentele fermentate

Alimentele și băuturile fermentate, precum amazake, obținut din orez, sake kasu (sedimentele rămase în urma producției de sake), shio koji (un tip de condiment) și diverse tipuri de murături sunt foarte populare în meniurile din Japonia.

Acestea sunt benefice nu numai pentru sănătate, dar și pentru menținerea greutății optime.

Ceaiul verde

Înlocuirea cafelei de dimineață cu ceaiul verde poate fi o schimbare excelentă pentru sănătatea și frumusețea ta. “Ceaiul verde este o sursă uimitoare de catechine, substanțe care au rol antioxidant și ajută la protecția împotriva razelor UV, care pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, studiile au arătat că ceaiul verde poate reduce indicele de masă corporală”, mai spune specialistul.
Ar trebui să bei patru cești de ceai verde pe zi pentru a beneficia de efectele sale pozitive.

Algele

Japonezii consideră că ceea ce introduci în organism prin intermediul alimentației este mai important pentru frumusețe decât tratamentele și cremele pe care le aplici pe piele, păr sau unghii. Iar algele marine consumate des în Japonia, precum wakame, jikiki sau kombu, contribuie la un păr sănătos și unghii frumoase. 

Folie de plastic peste măștile faciale

Un truc modern folosit de femeile din Japonia este aplicarea foliei alimentare din plastic peste măștile de față. “Dacă îngrijirea pielii este în Vest o rutină, așa cum este spălatul pe dinți, în Japonia îngrijirea pielii este un ritual care include mai mulți pași, printre care masajul pielii, folosirea unui aparat de aburi, aplicarea măștilor de față de tip folie, de obicei în combinație cu folie alimentară din plastic”, spune specialistul în frumusețe Erica Angyal. Aplicarea unei folii de plastic peste masca facială asigură o și mai bună hidratare a pielii, împiedicând evaporarea rapidă a substanțelor nutritive.

Masajul limfatic

Masajul limfatic este un alt ritual de înfrumusețate foarte popular în Japonia, care poate fi realizat acasă, folosind degetele sau o rolă specială de masaj. “Masează pe piele un ser, o loțiune hidratantă sau chiar un ulei natural. Nu masa doar tenul, ci și în spatele urechilor, în jurul claviculei sau la subraț, pentru a stimula circulația limfatică”, recomandă specialistul.

Expunerea excesivă la soare

Acesta este un sfat esențial pentru protejarea pielii, dar pe care cele mai multe femei îl ignoră. În special vara, protecția solară este deosebit de importantă în Japonia. Bluzele cu mânecă lungă, pălăriile cu boruri largi, mănușile și umbrelele de soare sunt foarte populare pe timp de vară în Japonia, pentru protejarea de razele UV.

Expunerea îndelungată la soare poate să îmbătrânească pielea, de aceea este indicat să nu exagerăm cu plăjle foarte lungi și să protejăm pielea.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă