Spectacolul 3 surori va avea două reprezentații în avanpremieră, programate sâmbătă, pe 29 mai, și duminică, pe 30 mai, de la orele 20:00. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe www.unteatru.ro.
Florina Gleznea, Cristina Casian și Mădălina Anea sunt protagonistele spectacolului în care muzica, efectele vizuale, coregrafia și jocul actoricesc construiesc o nouă perspectivă asupra universului cehovian. Actrițele dau viață, nu doar celor trei surori, ci tuturor personajelor din celebra piesă a dramaturgului rus, într-un experiment teatral inedit, care își propune să renegocieze limitele convenționalului. Elementele video create de Ion Cotenescu completează atmosfera conturată de scenografia realizată de Miruna Bălașa, muzica poartă semnătura lui Aurelian Stoleriu, iar Dragoș Mărgineanu este responsabil de light design-ul spectacolului.
Despre spectacol
3 surori este o piesă fără poveste. N-are o intrigă, n-are conflict, e lipsită de dramaturgie. Piesa seamănă mai degrabă cu un fenomen meteorologic. Într-o zona izolată de viață, astăzi am spune pandemică, trăiesc surorile Olga, Mașa și Irina. La un an după moartea Tatălui lor, se formează norii și prin viețile lor trece un front meteorologic misterios numit Timp. Și le mișcă, le destabilizează, le răscolește, le devastează, le descompune, le incendiază, le evapora, le face scrum. Dar vremea, ca orice lucru pe lumea asta, trece. Doar surorile au rămas. Încă. Și se trezesc. Încep să renască. Se recompun. S-au eliberat de fantasme, de Tată, de Trecut, de Verșinin, de Viitor. Devin cine sunt. Devin reale. Își descoperă corpurile. Își intră în pielea lor. Spectacolul e călătoria către acel loc în care nu credeau că vor ajunge vreodată – la Moscova – în prezent – aici – acum.
Despre unteatru
Un proiect independent lansat în urmă cu 11 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În 2020 s-a lansat platforma VoD unteatru cinematic, o scenă virtuală care oferă spectatorilor ocazia de a urmări spectacole independente online, oricând, de oriunde. La începutul acestui an, unteatru a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României.