Astfel, peste 500 de elevi din învățământul preșcolar și primar ce studiază în cadrul a trei școli gimnaziale din județele Giurgiu și Ialomița, au primit, din partea Bonduelle România, materiale educaționale, dar și mascote și jucării – toate având rolul de a-i familiariza pe cei mici cu importanța alimentației corecte, pentru o creștere armonioasă.
Este pentru prima dată când acțiunea se desfășoară exclusiv în acest format, de la distanță, atelierele creative care au consacrat proiectul fiind, încă din 2015, un moment mult-așteptat de către copii și profesori deopotrivă.
„Bonduelle își ghidează activitatea după standarde de excelență și pune în prim-plan dorința de a crește calitatea vieții oamenilor și, în special, a copiilor. Așa a prins contur „Școala Altfel. Masa Altfel”, proiect care s-a bucurat timp de 6 ediții de un real succes în rândul elevilor. Cum contextul sanitar nu ne-a mai permis organizarea atelierelor ca în anii trecuți, ne-am gândit la ce am putea face astfel încât cei mici să afle, în continuare, mai multe despre legume și despre beneficiile acestora. Astfel, a venit ideea de a trimite kit-uri educaționale către câteva școli din țară, atelierele fiind susținute local de către cadrele didactice, extinzând astfel campania la nivel național. Prin intermediul materialelor interactive primite, copiii au aflat mai multe despre legume şi modurile gustoase şi sănătoase în care acestea pot fi preparate”, declară Diana Bibina, Social Media Specialist, persoană responsabilă pentru implementare acestui proiect.
„Elevii clasei I au fost foarte încântați de jucăriile primite, dar și de cărticelele Aventurierii de grădină. Au citit cu interes aventurile legumelor, din grădină până la supermarket și de acolo la copii. Jucăriile primite au devenit prietenii care îi asistă la lecții și le veghează somnul,” a declarat unul dintre cadrele didactice ale unei școli din Giurgiu, participante în proiect.
De la momentul lansării „Școala Altfel. Masa Altfel”, peste 5.500 de elevi ai claselor I – IV din școlile din București au primit vizita echipei Bonduelle și au putut afla mai multe despre legume, beneficiile acestora și felul în care pot fi ele puse în valoare, fie că este vorba de rețete savuroase sau veritabile opere de artă.