11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestylePrinţul Charles a dezvăluit care este muzica sa favorită

Prinţul Charles a dezvăluit care este muzica sa favorită

Alegând “Take This Waltz” a lui Leonard Cohen, o adaptare a poemului lui Federico Garcia Lorca, prinţul de Wales a spus: “Mi-a plăcut întotdeauna vocea şi întreaga sa abordare de a cânta. A fost incredibil de sofisticat în felul în care cânta, dar şi cum a scris”, potrivit independent.co.uk. 

“Găsesc foarte emoţionant, cuvintele sunt atât de extraordinare, în felul lui Salvador Dali, te poartă către lumea remarcabilă imaginată de Dali”. 

De asemenea, prinţul Charles a împărtăţit dragostea pentru opera “Scylla et Glaucus”, de Jean-Marie Leclair, bazată pe “Metamorfozele” lui Ovidiu, despre pasiunea dintre un zeu al mării şi o nimfă. 

“De câte ori o aud, mă face să mă simt mai bine”, a spus el. “Este incredibil de ritmică, este incredibil de veselă şi emoţionantă… cunoaşteţi aceste ritmuri care te fac să te simţi bine atunci când eşti trist”.  

Alte alegeri au inclus “Crezul” din liturghia ortodoxă rusească, care a fost cântat la nunta cu Camilla; ultimul act din Simfonia a V-a de Beethoven; concertul pentru violoncel în Do major de Haydn; Die Meistersinger von Nürnberg de Wagner. 

Prinţul Charles a fost întrebat care este opinia sa despre declinul artelor şi educaţiei muzicale, la care a răspuns: “Sunt unul dintre aceia care cred în importanţa educaţiei artistice şi muzicale în şcoală. În afară de orice altceva, cred că oamenii uită – sau mulţi nu realizează – ce contribuţie enormă au artele creative pentru întreaga economie. Este imensă”. 

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă