14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăLifestylePreliminarii Euro 2016: România, FĂRĂ spectatori la partida cu Finlanda. De ce...

Preliminarii Euro 2016: România, FĂRĂ spectatori la partida cu Finlanda. De ce a luat UEFA această decizie

Naționala României va juca partida cu Finlanda, de pe teren propriu, din preliminariile Euro 2016, cu porțile închise. Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a anunţat sancțiunea drept urmare a incidentelor de la partidele cu Ungaria și Grecia.

Federația Română de Fotbal (FRF) a fost sancționată, pe lângă meciul fără spectatori, cu o amendă de 110.000 de euro. Partidele vizate de UEFA au fost cele din 4 septembrie, cu Ungaria (deplasare) și cel din 7 septembrie, cu Grecia (acasă).

La partida cu Ungaria au fost încălcate prevederile articolului 16 (2): litera c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori – lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri).

La meciul cu Grecia au fost încălcate articolele 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie).

Atât Finlanda, cât și România va avea voie să vină pe teren cu o delegație de maximum 75 persoane, în care sunt incluse și loturile de jucători sau staff-ul tehnic. Meciul România – Finlanda va avea loc pe Arena Națională pe data de 8 octombrie. 

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă