Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aranjamente festive

Pregătiţi masa de sărbătoare

Mesele din această perioadă a anului trebuie să aibă cu adevărat un aer de sărbătoare. Cum facem asta? Înainte de toate dumneavoastră, gazdele, trebuie să fiţi relaxaţi şi bine dispuşi pentru a transmite şi invitaţilor starea de bine.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

30.12.2017 - 19:42

u siguranţă cunoaşteţi regulile de bază legate de numărul şi poziţionarea farfuriilor, a paharelor şi a tacâmurilor în funcţie de felurile de mâncare servite, însă este important de ştiut şi faptul că această organizare a mesei trebuie să asigure fiecărui invitat un spaţiu de minimum 50 cm pentru a-i oferi confort şi libertate de mişcare.

Fie că este albă, viu colorată, brodată sau cu imprimeuri, faţa de masă contribuie semnificativ la decorul pe care urmărim să-l creăm. Dacă este lungă, vă sugerăm să o prindeţi din loc în loc cu bride mascate cu diferite ornamente. Acest lucru are efect estetic, dar şi practic, deoarece invitaţii îşi pot mişca picioarele în voie.

 

Detaliile contează

 

Canalizaţi-vă atenţia asupra acelor elemente care impun nota de sărbătoare. Dar nu vă gândiţi exclusiv la decoraţiuni, ci animaţi aranjamentele prin felul în care pot fi pliate sub diferite forme şi prinse fie cu inele speciale, din diverse materiale şi culori, fie legate cu panglici, mărgele sau alte ornamente specifice evenimentului.

Vesela, tacâmurile și paharele pot sublinia tema evenimentului. Deci trebuie să aveţi o idee coerentă de la care să plecaţi şi să -coordonaţi restul elementelor pentru a o pune „în scenă“.

Naturale sau uscate, în funcţie de sezon şi preferin-ţe, florile pot fi aşezate -câte una în dreptul fiecărui invitat, chiar şi direct pe masă, sau central în cazul unui aranjament floral care, aten-ţie, nu trebuie să stânjenească comunicarea vizuală între invitaţi.

Optați pentru o cromatică în ton cu cea a veselei ori a feţei de masă sau realizați un acord subtil între culorile de ansamblu ale încăperii şi buchetul de flori. Trebuie evitate, însă, pe cât posibil florile cu un parfum prea pronunţat, pentru a nu-şi amesteca aroma cu cea a mâncării.

Un alt ingredient indispensabil unui aranjament festiv sunt lumânările. Pe lângă faptul că încălzesc atmosfera şi creează efecte de lumină, acestea pot fi -folosite şi pentru a -introduce accente de culoare. Ele pot completa ansamblul mesei indiferent de forma pe care o au, de suportul folosit, de poziţionare şi dimensiuni.

Pentru un eveniment special sunt indicate sfeşnice elegante, care să amplifice nota generală a decorului, însă asta nu înseamnă că, în funcţie de tema aleasă, nu puteţi alege şi alte tipuri de suporturi. O atenţie specială trebuie acordată de Revelion  platourilor cu felurile de mâncare, curcanul ornat cu portocale, roşii Cherry şi salată verde creaţă, care face parte integrantă din decorul de sărbătoare fiind cel mai bun exemplu.  

Comentarii

loading...