15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestylePregătiri pentru venirea pe lume a copilului: ce trebuie să cumperi?

Pregătiri pentru venirea pe lume a copilului: ce trebuie să cumperi?

Venirea pe lume a unui nou membru al familiei reprezintă un motiv de mare bucurie pentru toți. Este un lucru lesne de înțeles, căci prin delicatețea și inocența lor, bebelușii au puterea de a descreți fruntea oricui îi privește. Prezența lor, însă, nu doar sensibilizează, ci și responsabilizează, prin urmare bucuria nașterii se va combina în mod firesc cu grija pentru a le asigura toate cele necesare. Aici intervin opiniile și sfaturile celor apropiați, mai cu seamă dacă este vorba despre persoane care au trecut prin astfel de experiențe.

O mămică modernă are ocazia de a găsi informațiile dorite atât pe forumurile de specialitate, cât și în articole redactate pe temele care o preocupă. Așadar, cum te pregătești pentru venirea pe lume a puiului tău? Rândurile de mai jos te vor ajuta să înțelegi ce anume îți va fi necesar să achiziționezi și de ce. 

Hrană pentru bebeluș

Dacă vei putea alăpta, e bine să alegi din timp acele instrumente care te vor susține în acest demers: pompă de sân, sutien pentru alăptare, tampoane pentru sâni, unguent etc. În cazul în care nu îți va fi posibil să alăptezi, va trebui să discuți cu medicul despre tipul de lapte praf potrivit pentru bebelușul tău.

Oricare ar fi situația, cel mai probabil vei avea nevoie și de un sterilizator (dacă nu preferi fierberea obiectelor în varianta clasică), biberoane, tetine etc. Chiar dacă alăptezi, asemenea produse sunt indispensabile în călătorie sau când ieșiți la plimbare.

Îmbrăcăminte și încălțăminte

Este categoria pentru care vei face alegeri în funcție de anotimpul în care urmează să naști – articole ușoare pentru sezonul cald, respectiv călduroase pentru timpul rece. Este util să adaugi aici și câteva produse utile pentru a-l înveli pe bebe și, de asemenea, pentru a-l schimba cu ușurință: pled, păturică etc.

Produse pentru igienă

La acest capitol, vei avea susținerea maternității, care îți va comunica – fie personal, fie telefonic sau chiar prin intermediul site-ului respectiv – lista celor necesare: scutece nr. 1, cremă de protecție, șervețele umede pentru bebe, aleze, ser fiziologic pentru igiena locală, oculară și nazală etc.

Pentru acasă, e bine să ai la îndemână: gel de duș pentru bebeluși, ulei pentru masaj, prosoape moi, termometru de cameră, termometru pentru apa de îmbăiat, set de manichiură și pedichiură etc.     

Cărucior pentru transport

Este elementul indispensabil oricărei deplasări, util atât mamei, cât mai ales celui mic. Mediul virtual îți oferă oportunități nelimitate, deoarece ai ocazia de a selecta dintre modelele variate propuse online și de a comanda modelul care consideri că se potrivește cel mai bine. Cu această ocazie, îți dăm un pont utilitar: cărucioarele 2 în 1 sunt mai practice și se pot completa cu accesorii extrem de utile, precum: plasa împotriva insectelor, umbrela de protecție, geanta pentru cele necesare unei plimbări cu bebe.

Camera copilului

Nașterea te poate determina să demarezi achiziții variate, printre care și cele aferente pregătirii camerei bebelușului. Unele produse e necesar să le ai din timp, pentru a te asigura că asiguri tot confortul noului venit pe lume: pătuț cu saltea dedicată, la care să atașezi protecția aferentă, cearșafuri din materiale prietenoase cu pielea sensibilă etc. 

La o primă vedere, cele de mai sus pot părea a fi destul de multe, însă realitatea îți va arăta că orice achiziție aleasă înțelept înainte de naștere se va dovedi extrem de utilă după ce va sosi copilul acasă. Ca în oricare alt domeniu, echilibrul este esențial – deci nu exagera nici cu febra cumpărăturilor, pentru a nu-ți aglomera locuința, nici cu amânarea la nesfârșit a achizițiilor de bază.

În final, un sfat din partea tuturor – specialiști, mame, rude, prieteni: ține minte să ai grijă și de tine! Altfel poți avea surpriza neplăcută de a crea momente de stres și chiar depresie, lucru care poate fi evitat din timp prin atenția cuvenită stării tale de bine. Naștere ușoară și multă sănătate!

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă