Pentru vacanţe sunt locaţii care prezintă atât avantajele plajelor de la mare cât şi ale deltei

Plajă şi deltă, în acelaşi timp

Pentru vacanţele şi concediile de vară dorim să mergem la mare pentru plajă dar şi Delta Dunării este o o destinaţie foarte interesantă

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2019 - 11:50

La Sulina sau la Sfântu Gheorghe vă puteţi bucura atât de plaje sălbatice la mare  cât şi de nenumăratele obiective turistice pe care le rezervă Delta Dunării. Desigur, a opta pentru aceste locaţii înseamnă să renunţi de bunăvoie la mulltitudinea de beneficii ce sunt puse la dispoziţie de progresul tehnic, de numeroasele facilităţi pe care le ai la dispoziţie şi de posibilităţile moderne de amuzament. Pe de altă parte, aici poţi scăpa de mult prost gust pe toate nivelurile pe care le găseşti, din păcate, în localităţile tradiţionale.

În primul rând datorită accesului dificil (pe Dunăre, cu ambarcaţiuni), distanţei mari faţă de oraş dar şi faptului că aici este o rezervaţie naturală ocrotită, nu mai întâlneşti acele construcţii şi case noi fără un proiect de arhitectură sau cu proiecte făcute “după ureche” Mai mult, poţi alege un hotel plutitor sau chiar întâlni case şi pensiuni care se integrează foarte bine în mediul natural, cu acoperişuri ecologice şi cu acoperişuri din stuf (care determină designul întregii construcţii), singurul loc unde există specialişti care mai ştiu să aplice astfel de materiale şi tehnologii. Atât la Sfântu Gheorghe cât şi la Sulina se găsesc pensiuni cu piscină sau resorturi de lux, campinguri sau case tradiţionale, toate beneficiind de reţele WI FI.

Localităţile de la vărsarea Dunării oferă. însă, şi multe alte avantaje. În primul rând situarea în proximitatea Deltei Dunării, cu posibilitatea de vizitare a acestei mirifice zone turistice. Sunt organizate diverse excursii şi astfel se poate ajunge la Pădurea Letea, Grindul Chituc sau Pădurea Caraorman. Dacă aţi ales ca destinaţie Sfântu Gheorghe, nu uitaţi că puteţi vizita aici rezervaţia Sf. Gheorghe - Palade, Perisor, Zatoane precum şi insula Sahalin, paradisul pasarilor marine. Tot aici aveţi prilejul de a degusta storceagul de sturion-preparat tradiţional haholesc.

Sfantu Gheorghe, Delta Dunării este o localitate unică din punct de vedere al turismului. Întâlnim plaje unde păsările exotice poposesc iar caii alearga liberi. Intalnim sute de specii rare de pasari care isi au adapostul. Canalul Erenciuc este singura rezevatie de arin negru a Europei, dar si zona in care se adaposteste vulturul codalb.

Nu trebuie omis faptul că în zonă se află ruinele unor cetăţi greceşti sau romane situate pe vremuri la ţărmul mării şi care se pot deasemenea vizita. Printre acestea, Cetatea Romană de la Halgyris, Cetatea Grecu, Heracleea sau Mănăstirea Halmyris de la Murighiol, sunt numai câteva dintre ele.

Indiferent pentru care localităţi aţi optat, trebuie să ştiţi că vă puteţi comanda prânzul sau masa de seară la mai toate gospodăriile de aici iar aceştia te vor aştepta cu masa pusă în curte la ora stabilită din care nu va lipsi peştele proaspăt de Dunăre preparat în diverse feluri tradiţionale. Lucrurile merg aşa: anunţi de cu seară sau dimineaţa că vrei să serveşti prânzul şi ţi se va spune care este meniul (în funcţie de ce peşte are la dispoziţie).

 

 

 

 

Comentarii