7.2 C
București
vineri, 15 martie 2024
AcasăLifestylePe plajele României acționează 24 de utilaje de îndepărtare a algelor

Pe plajele României acționează 24 de utilaje de îndepărtare a algelor

Din dispoziția directorului general al Administrației Naționale Apele Române, Ervin Molnar, pe litoral au fost aduse alte două utilaje, de la Administrația Bazinală de Apă Mureș, respectiv Crișuri, care suplimentează numărul celor deja existente.

Utilajele vin în sprijinul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) în vederea colectării algelor. Acestea se alătură celor două utilaje aduse de la Someș-Tisa (care vor lucra la Marea Neagră timp de o lună), precum și celor utilizate de ABADL, în număr de 20.

Numărul de oameni care manevrează aceste utilaje este de 34.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral desfășoară, doar pe timpul nopții, activități de îndepărtare a algelor de pe zonele necontractate și de pe linia țărmului.

De la începutul lunii februarie și până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche, au fost colectate 8000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc. Doar în luna iulie, au fost colectate 6000 de tone, reprezentând 75% din cantitatea totală colectată de la începutul anului. În ultimele 10 zile au fost colectate 2000 de tone de alge.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Thriller” în Europa League! Bayer Leverkusen merge în „sferturi” după un meci interzis cardiacilor

Bayer Leverkusen, liderul autoritar din Bundesliga, s-a calificat în „sferturile” Europa League, după un adevărat „thriller”. Nemții au învins dramatic formația azeră Qarabag FK,...

Rusia – Ucraina, ziua 730: Kievul și Moscova anunță că au doborât mai multe drone inamice

Rusia şi Ucraina au declarat că au doborât astăzi mai multe drone inamice, în ziua în care ruşii au început să voteze în scrutinul...

Rata șomajului din România, în creștere. Câte persoane fără loc de muncă erau în ultimul trimestru din 2023

În ultimul trimestru al anului 2023, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15 - 64 ani) a fost de 63%, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă