9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestylePĂRERI DESPRE EFECTELE SECUNDARE ALE EPILĂRII DEFINITIVE SPL

PĂRERI DESPRE EFECTELE SECUNDARE ALE EPILĂRII DEFINITIVE SPL

Pigmentul închis la culoare ce se găsește atât în păr cât și în piele, determinându-le culoare, se numește melanină. Melanina este în mod particular mai densă la baza rădăcinii părului, oferind astfel o țintă bună impulsurilor de lumină emisă de aparatul SPL. Lumina este absorbită de melanină, produce energie sub formă de căldură și distruge foliculul de păr. Firul de păr va cădea într-o săptămână sau două de la efectuarea tratamentului.

Dacă ți se pare prea frumos pentru a fi adevărat și prea simplu pentru rezultate durabile, probabil că te gândești la efectele secundare. Da, există efecte secundare, comune tuturor pacienților, însă sunt ușoare și trecătoare. Cu cât cosmeticiana are mai multă experiență în efectuarea epilării definitive, cu atât efectele secundare sunt minimizate și chiar evitate.

Procesul de epilare definitivă SPL este sigur de folosit pe majoritatea părților corpului, inclusiv picioare, brațe și axilă, zona bikinilor, piept, spate și chiar față (cu excepția ochilor). Epilarea definitivă costă mai mult decât epilarea cu ceară sau aparat de ras și necesită câteva tratamente de menținere, însă sunt câțiva pași pe care poți să-i faci înainte și după tratament care te vor ajuta să maximizezi beneficiile pe care ți le aduce această investiție.

Iată riscurile și efectele secundare temporare ale epilării cu laser:

– Înroșirea pielii – dureză până la 3 zile. Este cel mai comun efect secundar și fără consecințe pentru majoritatea clienților. Este cauzată de creșterea fluxului sanguin către capilarele pielii. Această problemă este mai evidentă pe zonele cu piele sensibilă și poate fi însoțită de durere ușoară.

– Umflarea pielii – durează 1-2 zile. Este cauzată de acumularea fluidului sub piele și afectează în special pielea foarte sensibilă. Cosmeticiana specializată în epilarea SPL va ști să seteze aparatul cu laser pentru ca undele laser să aibă lungimea potrivită pentru a evita formarea edemelor.

– Arsurile – cele minore au devenit tot mai frecvente, mai ales în cazul practicării epilării definitive acasă. Arsurile provocate de tratamentul cu laser pot fi de gradul I, II sau III – cele de gradul I sunt ușoare și se vindecă în timp. Arsurile de gradul II și III produc beșicarea pielii, formarea de cruste, pigmentarea și cicatrizarea pielii. Dacă ai o senzație de foarte fierbinte pe piele sau durere extremă în timpul tratamentului, avertizează cosmeticiana.

– Apariția coșurilor sau acneei – părul are rolul de a ne proteja pielea de bacterii deoarece menține glandele sebacee desfundate și ferite de acumulări microscopice. Pacienții pot experimenta acnee în zone în care nu au avut niciodată cum ar fi spatele, zona inghinală sau axilă. Cu toate acestea, aceste efecte secundare nu sunt de durată.

Închei cu abordarea unei întrebări care, poate, ți-a venit în minte fără să vrei: există risc de cancer în urma epilării definitive cu laser? Răspunsul este nu, nu există niciun risc cunoscut de cancer. Radiația electromagnetică neionizantă utilizată în SPL și alte metode de epilare cu laser se află la capătul scăzut al spectrului, unde nu se produce suficientă energie pentru a deteriora ADN-ul care este asociat cu riscul de cancer.

Consultă oferta salonului Angel Rose din zona ta pentru epilarea definitivă cu laser.

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Ramzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat că e pe moarte

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă