NUNTA REGALA: Harry şi Meghan au devenit Duce şi Ducesă de Sussex

Prinţul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a, iar după nunta regală, Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex, anunţă Palatul Buckingham, într-un comunicat.

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2018 - 12:56

"Regina (Elizabeth a II-a, n.r.) i-a oferit cu bucurie, astăzi, un ducat prinţului Harry de Wales. Titlurile sale vor fi duce de Sussex, conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel", se arată în document.

"Prinţul Harry devine astfel alteţa sa regală ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, prin căsătorie, va deveni alteţa sa regală ducesa de Sussex", se arată în acelaşi comunicat.

Titlul de duce este cel mai înalt în ierarhia nobilimii britanice. De obicei, fiilor regali li se oferă titluri care sunt asociate celor trei provincii istorice - Anglia, Scoţia şi Irlanda - care au format Regatul Unit.

Sussex este un comitat istoric pe coasta de sud-est a Marii Britanii, având aproximativ 1,6 milioane de locuitori. Numele derivă din termenii "saxonii de sud", iar cel mai important oraş al regiunii este Brighton.

Totodată, Dumbarton se află pe partea nordică a râului Clyde, în Scoţia, iar Kilkeel este un mic oraş pescăresc din Irlanda de Nord.

În Scoţia, viitorii miri vor fi numiţi conte şi contesă de Dumbarton.

Sussex a devenit ducat în 1801, când prinţul Augustus Frederick, cel de-al şaselea fiu al regelui George al III-lea, a primit acest titlu.

Cel de-al treilea fiu al reginei Victoria, prinţul Arthur, a devenit conte de Sussex în 1874, dar titlul a dispărut după moartea nepotului acestuia, în 1943.

 

Printul Charles o va conduce pe Meghan la altar

 

Prinţul Charles, tatăl prinţului Harry, o va conduce pe Meghan Markle, viitoarea sa noră la altar, a anunţat Palatul Kensington, potrivit BBC.

Într-un anunţ oficial şi după mai multe controverse legate de participarea la nuntă, tatăl lui Meghan Markle care ar fi suferit o intervenţie chirurgicală a fost sfătuit chiar de fiica sa să se îngrijească de problemele de sănătate.

De asemenea, soţul Reginei, prinţul Philip (94 de ani), despre care nu se ştia exact dacă va fi prezent la ceremonii, a confirmat prezenţa la eveniment, simţindu-se recuperat după operaţia efectuată luna trecută.

Cu 24 de ore de dinainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry şi-a petrecut noaptea alături de fratele său mai mare, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au mers la la hotelul Cliveden House, aflat în proximitatea domeniului Windsor.

 

Comentarii