15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleMașini de curățat covoare și mochete

Mașini de curățat covoare și mochete

O podea curată devine și mai greu de întreținut atunci când e acoperită cu material textil. Murdărie umedă, gumă de mestecat, mâncare, toate pot deveni „amintiri” permanente, dacă mocheta sau covorul nu sunt curățate așa cum ar trebui. Totuși, un covor de grădiniță, o mochetă dintr-un salon de nunți sau dintr-o sală de așteptare la dentist nu se igienizează cât ai bate din palme. Deci ce e de făcut? O variantă super eficientă și cu perspectivă pe termen lung este achiziționarea unei mașini de curățat covoare și machete.

 

Cum se spală, de fapt, o mochetă

Pentru ca rezultatul final să fie excelent, procesul se realizează prin respectarea unor etape care asigură curățenia impecabilă. Pentru un grad de murdărie ridicat, pașii standard de urmat sunt:

  1. Aspirare profesională. Anterior spălării, se recomandă înlăturarea temeinică a murdăriei de la suprafață prin aspirare cu echipamente profesionale de mare putere.
     
  2. Eliminarea petelor. Această etapă presupune cel mai mult efort din partea firmelor de specialitate – fiecare pată e curățată individual cu detergenți specifici, iar extragerea petelor este asigurată de un specialist.
  3. Procedeul de injecție-extracție. Acest pas se recomandă mai ales în cazul covoarelor sau mochetelor care acoperă zone intens circulate, de exemplu, intrarea într-o clădire. De obicei, ele necesită mai multă apă și mai mult detergent, deoarece petele sunt mai dificil de înlăturat.
     

 

Care este diferența dintre o mașină de curățat covoare de 4 bari și una de 9 bari

Un element de luat în considerare înainte de a alege o mașină de spălat covoare este presiunea cu care aceasta funcționează. Presiunea de pulverizare permite curățarea eficientă cu un consum minim de apă. În funcție de aparat, variază între 4 și 9 bari. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât consumul de apă va fi mai mic pentru același standard de curățenie. Așadar, înainte să cumperi, cântărește bine gradul de murdărie și frecvența necesară de curățare a mochetelor/covoarelor

Un criteriu important pentru alegerea mașinii de spălat covoare este presiunea cu care funcționează. Presiunea de pulverizare este cea care facilitează curățarea în profunzime cu un consum minim de apă. În funcție de echipament, presiunea poate varia între 4 și 9 bari. Cu cât crește presiunea, cu atât consumul de apă se reduce pentru același standard de curățenie.

 

Tipuri de materiale pe care este recomandată utilizarea

Echipamentele de spălat-curățat covoare sau mochete, sunt eficiente pe suprafețe variate, de la suprafețe textile la tapițerii și chiar pardoseli rigide. Mai mult, aceste aparate au și avantajul rapidității: aspiră cu ușurință toate particulele de murdărie, iar suprafețele se usucă imediat.

 

Soluția recomandată de Aspirotech

După suprafața care necesită curățare, putem define două categorii mari de echipamente pentru spălat covoare sau mochete.

 

1.     Echipamente pentru spălare profesională. Sunt destinate suprafețelor de curățare de dimensiuni reduse, având o viteză de acoperire 100 și 270 mp/h. Columbus Germania pune la dispoziție câteva variante practice, foarte ușor de folosit: SX 44 (injecție-extracție, SX344 (injecție-extracție, dotat cu electroperie)

 

2.    Echipamente pentru spălare industrială.  Pentru suprafețele de dimensiuni mai mari, recomandăm echipamentele cu o viteză de acoperire crescută, de 600 – 1000 mp/h. În această categorie, propunem opțiunile de la Santoema Italia.

 

Toate aceste categorii de produse profesionale va sunt oferite de catre SDS Group, persoana de contact: Cristian Dinca – 0733.233.356 si sunt prezentate pe site-ul http://www.aspirotech.ro.

 

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă