-0.5 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăLifestyleLungmetrajul românesc „Tata mută munții” va avea premiera în peste 20 de...

Lungmetrajul românesc „Tata mută munții” va avea premiera în peste 20 de orașe din țară

Astfel spectatorii din: București, Alexandria, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caransebeș, Cluj, Craiova, Focșani, Iași, Neptun, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Reșița, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Vama Veche și Vaslui vor putea vedea pe marile ecrane din orașul lor filmul produs de Mobra Films și distribuit de Voodoo Films, începând de săptămâna viitoare.

Mai mult, echipa filmului se va întâlni cu publicul după următorul program:
19 iulie: București, Cinema Elvire Popesco, ora 19:30
23 iulie: Piatra Neamț, Cinema mon amour, ora 20:00
24 iulie: Târgu Mureș, Cinema Arta, ora 19:00
25 iulie: Cluj Napoca, proiecție în cadrul TIFF
27 iulie: Brașov, Cinema One, ora 19:00
28 iulie: Buzău, Happy Cinema, ora 19:00
29 iulie: Focșani, Happy Cinema, ora 19:30
30 iulie: Vaslui, Happy Cinema, ora 18:30
30 iulie: Bacău, Happy Cinema, ora 19:30
30 iulie: Botoșani, Happy Cinema, ora 19:00
30 iulie: Suceava, Sala Cinema Modern a Teatrului Matei Vișniec, ora 19:00
31 iulie: Vama Veche, Plaja de carte, ora 21:30
1 august: Neptun, Grădina de vară, ora 21:30
În zilele ce urmează vom anunța și alte orașe în care specatorii se vor întâlni cu realizatorii filmului.

“Este un thriller plin de emoție, cu personaje cu care veți empatiza, le veți judeca, vă veți revolta împotriva lor dar nu veți putea să nu le dați dreptate, fiecăruia în parte, indiferent cu cine veți ajunge să solidarizați” spune Tudor Reu, producătorul executiv al filmului.

Din distribuție fac parte actorii Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar iar scenariul este semnat de Daniel Sandu.

Tata mută munții surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

“Povestea pe muchie de cuțit a unui om puternic și influent – trecut însă acum de vârsta a doua – care se confruntă cu o situație limită în creierii munților și se aruncă cu capul înainte într-o periculoasă operațiune de salvare, ar trebui să atragă iubitorii de acțiune și aventură – totodată și grație ritmului care te lasă fără suflare” scria despre Tata mută munții prestigioasa publicație The Hollywood Reporter imediat după premiera mondială de la Shanghai, China. 

Imaginea filmului îi aparține lui Tudor Vladimir Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, muzica lui Petre Ioan Bog iar montajul lui Mircea Olteanu. 

Inspirat dintr-o întâmplare reală și filmat în 4K, Tata mută munții a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions, Televiziunea Română și susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă. 

În România filmul este distribuit de Voodoo Films și va putea fi văzut în cinematografe începând din 23 iulie. Trailerul poate fi văzut pe: https://youtu.be/fCw4tsoOz9U.
Pe site-ul www.voodoofilms.ro va fi afișat în curând programul complet al proiecțiilor din fiecare oraș.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă