7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleLucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un...

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un tatuaj

Deși la început tatuajele aveau rolul de a marca funcția unui individ într-un trib, acestea au fost preluat de europeni și de alte națiuni, iar funcția lor a devenit un artistică.

Astăzi, tatuajele se execută în saloane specializate, care oferă condiții optime realizării unei astfel de lucrări.

De ce își fac majoritatea persoanelor tatuaje?

”După părerea mea există trei tipuri de oameni care își fac tatuaje: Cei care nu știu ce vor și își fac doar pentru că sunt la modă, cei care vor să își exprime personalitatea, trăirile, momentele importante din viață, sentimente, familie, printr-un desen, de asemenea mai sunt și cei care vor doar să pară ceva mai duri, printr-o modificare corporală”, potrivit tattoo-artistului Bîndar Ion.

Ce implică într-adevăr un tatuaj

Odată ce te-ai decis să îți faci un tatuaj trebuie să fi foarte hotărât cu privire la această alegere. Tatuajele profesionale implică costuri, destul de mari, igienă, care nu trebuie să fie neglijată, dar și o tratare a pielii într-un mod corespunzător.

Design-ul tatuajului trebuie să fie unul ales cu atenție, construit alături de client, pentru a obține exact modelul dorit.

Care sunt riscurile unui tatuaj

La fel ca în orice operațiune cosmetică sau de modificare corportală, pot exista riscuri.

Primul risc ar fi infecția, care poate apărea în urma neîngrijirii corespunzătoare, dar și din cauza nerespectării normelor de igienă pe care le implică această activitate.

Intoleranța la tușuri poate cauza alergii sau infecții majore, iar aceste lucruri nu sunt de neglijat.

De asemenea, un alt risc poate fi modul în care se realizează tatuajul și cât de adânc se intră în piele, acest lucru ducând la cicatrici sau dispersarea tușului în hipoderm.

Sensibilitatea la durere, este un alt risc pe care o persoană și-l asumă odată ce a intrat în salon de tatuaje, acest lucru ducând în cazuri extreme și la leșin. 

Odată ce te-ai hotărât să îți faci un tatuaj, trebuie să te gândești bine, deoarece acest lucru va fi permanent pentru tine. Ascultă păreri din jurul tău, dar decizia finală trebuie să fie luată de tine împreună cu tattoo-artistul ales, mai spune Bîndar Ion. 

 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă