7.3 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăLifestyleLegislația și casele de pariuri online din România

Legislația și casele de pariuri online din România

După cum probabil majoritatea celor dintre voi ați observat deja, pariurile sportive și jocurile de noroc online au câștigat foarte multă popularitate în ultimii ani în România. Casele de pariuri atât fizice cât și online sunt foarte numeroase!

O simplă plimbare prin orice oraș din România te va convinge că există o mulțime de case de pariuri la care poți să joci. De asemenea, dacă vei căuta case de pariuri online din România pe internet, lista cu rezultate va fi foarte bogată!

Dată fiind oferta atât de generoasă atunci când vine vorba despre diversitatea caselor de pariuri disponibile în România, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că industria pariurilor din România este perfect legală.

Despre legislația și despre casele de pariuri online din România ne propunem să discutăm în rândurile imediat următoare.

Legislația pariurilor în România

Din punct de vedere legislativ, România reprezintă una dintre țările care se prezintă cel mai bine, având legi foarte atent definite.

Este legal să pariezi în România, însă este important să o faci doar la case de pariuri licențiate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție cunoscută și ca ONJN.

De ce au fost pariurile reglementate?

Mulți jucători încă nu înțeleg care sunt motivele care au dus la reglementarea acestei industrii. Din fericire, există argumente foarte bine întemeiate care au determinat înființarea ONJN și, odată cu această instituție, realizarea unui set de legi foarte atent gândite pentru a reglementa industria pariurilor sportive.

De pe urma reglementării industriei de pariuri au rezultat numeroase avantaje atât pentru statul român cât mai ales pentru jucătorul obișnuit. Potențialul financiar este major, așa că această industrie reprezintă o sursă foarte valoroasă de bani pentru statul român.

De asemenea, prin existența unei legislații în industria pariurilor se încurajează siguranța jucătorilor, pariurile responsabile și totodată pot fi luate măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Când a început reglementarea pariurilor în România?

În România, pariurile sportive au început un drum oarecum firesc încă din anul 2015. Acesta a fost anul în care s-a pus problema înființării unei instituții al cărei rol să fie acela de a reglementa jocurile de noroc. La doar un an distanță, în 2016, începea emiterea primelor licențe.

Cu toate acestea, necesitatea unei legislații era scoasă în evidență încă din 2013, atunci când ONJN a luat naștere. ONJN este un organ aflat în subordinea Guvernului României. Scopul ONJN a fost, de la bun început, foarte clar: monitorizarea și controlul jocurilor de noroc.

ONJN face însă mult mai mult decât atât. Mai precis, rolul său este și cel de a combate evaziunea fiscală precum și de a proteja persoanele care aleg să joace la pariuri, oferindu-le tot suportul pentru a preveni dependența pentru această activitate. În acest sens au fost introduse mai multe instrumente tehnice, pe care le găsești pe platformele tuturor caselor de pariuri online.

Poți primi amenzi dacă pariezi?

Chiar dacă pariurile sunt legale în România, există anumite situații speciale în care poți fi amendat dacă vei paria.

Mai precis, utilizatorii care aleg să parieze la o casă de pariuri care nu deține licență de funcționare în România pot fi expuși unor sancțiuni destul de severe. Cu toate acestea, șansele de a ajunge în acest context sunt destul de reduse.

Nu vei putea accesa site-ul unei case de pariuri online din România atât timp cât aceasta nu deține o licență de la ONJN. Site-ul său va fi restricționat, așa că te vei lovi de un anunț în care ți se va spune că operatorul respectiv nu este licențiat.

Cu toate acestea, există anumite portițe de acces către site-urile lor, pe care nu îți recomandăm să le folosești. Vei evita sancțiunile și vei fi protejat de o mulțime de probleme, așa că există numeroase motive pentru a nu risca.

În cazul operatorilor de pariuri care ajung, într-un fel sau altul, să activeze în această industrie fără a deține autorizare de funcționare, amenzile pot fi foarte usturătoare. În prezent, acestea pot fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei.

Mai mult decât atât, se vor face și confiscări, așa că nu există nici un motiv pentru ca un operator să riște atât de mult.

Așa cum spuneam, este foarte simplu să ai parte de o activitate de pariere perfect legală în România. Existând atât de multe case de pariuri online în România care dețin această licență, cu siguranță vei reuși să găsești o mulțime de opțiuni interesante pentru tine.

Prin urmare, nu există nici un motiv pentru care ar trebui să alegi să joci la o agenție fără licență.

Pentru a te asigura că alegi doar case de pariuri online licențiate, tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul Pariu.Online sau ONJN și să verifici lista de operatori aprobați.

De asemenea, licența ar trebui să fie afișată și pe site-ul casei de pariuri și totodată aceasta va fi prezentă chiar și în agențiile fizice de pariuri. Prin urmare, merită să arunci o privire pentru a descoperi dacă agenția de pariuri la care vrei să joci deține, sau nu, o astfel de licență.

Nu ai nevoie de mai mult de 5 minute pentru a efectua aceste verificări, însă îți oferă liniștea unei activități de pariere în condiții de confort și legalitate, eliminând astfel toate riscurile pe care ilegalitatea din industria pariurilor le presupune.

Sperăm că articolul nostru despre legislația pariurilor sportive din România ți-a oferit toate informațiile de care aveai nevoie pentru a cunoaște mai multe detalii pe acest subiect.

Cele mai citite

Familia Regală petrece Crăciunul în mijlocul românilor la Săvârșin

Majestatea Sa Margareta a oferit, ca în fiecare an, daruri de Crăciun săvârșinenilor aflați în nevoie sau în suferință. Majestatea Sa a fost...

Regula U21, mai eficientă ca niciodată. Premieră absolută în Superliga după 8 ani de la implementare

Pentru prima dată de la introducerea regulii U21 în 2016, fiecare etapă din Superliga României a sezonului 2024/2025 a înregistrat cel puțin un marcator...

PSD pregătește schimbarea la conducerea ANS. Thomas Moldovan, în locul Elisabetei Lipă

Elisabeta Lipă nu mai poate conduce Agenția Națională pentru Sport, după ce a fost aleasă deputat, iar PSD îl pregătește pe Thomas Moldovan, fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă