15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleLa vie en blue în 2020: albastru clasic va fi culoarea anului

La vie en blue în 2020: albastru clasic va fi culoarea anului

Se ştie că pentru a-ţi îmbunătăţi şansele de succes este indicat să te aliniezi tendinţelor şi modei şi, de aceea, în mod cert designerii de interior, fashioniştii, artiştii vor fi influenţaţi de această alegere şi îşi vor orienta creaţiile având în vedere această nuanţă.

Deasemenea producătorii îşi vor orienta şi ei producţia astfel, mai ales că nici unul dintre jucătorii importanţi (şi nu numai) nu îşi mai permite să nu lucreze sau să nu adopteze conceptele elaborate de designeri. Deja unii dintre aceştia au intuit dinainte alegerea Institutului Pantone şi au şi venit cu propuneri şi proiecte de produse din care culoarea albastru, ca şi culoare principală sau de accent,  este nelipsită.

Crăciun 2019 în albastru

Este chiar posibil  să avem încă din anul acesta un Crăciun albastru. Designerii olandezi 2Dezign, delegaţi de mai mulţi ani de către Messe Frankfurt  să propună decorul principal la târgul Christmas World de la Frankfurt, cel mai important eveniment mondial dedicat decoraţiunilor, accesoriilor şi ambientărilor festive, în primul rând celor de Crăciun, au apelat la inspiraţia venită  din adâncurile oceanelor şi astfe se poate spune că decorul propus de ei este unul albastru.

 

Albastru clasic şi ambianţa

Albastru clasic este elegant prin simplitatea sa. Deşi este considerat a face parte din categoria culorilor reci, albastru este o culoare neagresivă, imprimând o interacţiune relaxantă. Esre o culoare pe care te poţi baza, cu rezonanţe adânci, evocând cerul infinit şi marea.

Draperiile şi perdelele Arena lansate anul acesta de Sophia folosesc albastru din abundenţă

Induce o atmosferă de calm, pace, linişte dar şi încredere şi invitare la interconectare. Psihologii susţin deasemenea că  ambientările în albastru limpezesc şi recentrază gândurile, îmbunătăţesc perspectiva şi deschide căi de comunicare.

Este culoarea preferată pentru unii artişti. ”Albastru în toate variantele sale, de la albastru cobalt, de Prusia, la ultramarin şi turcoaz este culoarea mea preferată. Nu am o atracţie specială spre culorile reci, nu sunt o persoană rece, dar este o culoare care atinge o coardă sensibilă”, spune Paula Craioveanu, pictor şi designer de interior.

Paula Craioveanu prezintă una dintre picturile sale de succes în care a folosit diferite nuanţe de albastru.

Pentru designeri, fashionişti şi artişti, albastru clasic este emblematic ca moştenire dar, în acelaşi timp, contemporan. Este deosebit de versatil, având o aparenţă distinctă la aplicarea pe diferite materiale, finisări şi texturi. Se poate combina pefect cu alte culori. Poate avea străluciri metalice, chiar electrice şi de aceea se poate folosi la materiale high tech. În interioare şi în fashion adaugă glam dar şi îndrăzneală.

 Cum se poate combina albastru clasic în armonie cu alte culori

 

 

 

 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă