-1.5 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăLifestyleINTERVIU. Daniel Nițoiu: „Optimismul este o stare care se cultivă”

INTERVIU. Daniel Nițoiu: „Optimismul este o stare care se cultivă”

Daniel, cum mai e vremea la tine?

E vremea concediului de odihnă și abia aștept să îmi văd familia, mai ales rudele din străinătate pe care de mai bine de un an le-am vazut doar pe aplicațiile mobile. Condițiile meteo se anunță potrivite pentru o baie în mare sau la piscină, rămâne de văzut.

 

Ești un om vesel, optimist, iar asta se vede. Care sunt motivele care te fac să zâmbești?

Cred că este o stare care se cultivă. Am crescut într-o familie în care se glumea des, poate a contribuit și asta. Optimismul l-am învățat prin liceu când credeam despre mine că sunt ghinionist. În momentul în care diriginta m-a strigat Daniel și nu Petre, așa cum o făce familia, am simțit o schimbare de energie, iar de atunci mi-a mers mult mai bine. Dincolo de lecții, pofesorii din liceu m-au învățat să am încredere în mine. În facultate, am descoperit felul în care ne putem materializa gândurile, o tehnică ce are la bază mult optimism și zambet.

 

Meseria ta nu este deloc ușoară. A fost vreodată un moment în care ai vrut să renunți? De ce?

Când am semnat contractul, am zis că eu o să ies la pensie de la PRO TV. Azi număr 14 ani la primul meu loc de muncă. Dar să fiu sincer, da. M-am gândit să renunț și să mă întorc la prima dragoste, teatrul pentru copii. Sunt gânduri care apar în acele zile în care munca de reporter mă face nefericit. Acele zile în care nu iese nimic din ce îmi propun, în care nimic nu se leagă, ba chiar apar tot felul de piedici neprevăzute care nu țin neapărat de mine. Dar când mă uit la tot ce am realizat în acesti ani, spun că a meritat și o să continui să lucrez aici.

 

Ce sfaturi ai pentru tinerii care vor să fie jurnaliști?

Sfatul meu e să se intereseze bine ce presupune meseria asta direct de la cei care o practică deja de mult timp. Să vadă exact cum arată o zi din viața lor și dacă li se potriveste acest mod de viață. Să fie sinceri când sunt întrebați despre ce vor să facă mai exact într-o redacție, televiziune sau radio.

 

Una dintre cele mai mari provocări a fost…?

Cred că a fost o provocare să trăiesc timp de 3 ani la distanță de Marina. Soția mea a lucrat în Viena o perioadă, iar această etapă din viața noastră nu a fost deloc grea, deși ne-am văzut mai rar și am vorbit mai mult prin intermediul aplicațiilor mobile. A fost o provocare prin care ne-am demonstrat cât de puternică este dragostea noastră și cât de maturi suntem în relație. Nu m-am temut nicio clipă că distanța ar putea să ne înstrăineze.

 

Ce te-a învățat anul 2020?

Mai în glumă, m-a învățat să apreciz mai mult munca zugravilor. Marina a inițiat acest proiect prin care am îmbunătățit puțin apartamentul în care locuim. La început părea simplu să dai cu o pensulă sau bidinea, dar, la finalul celor câteva zile de muncă, am recunoscut amândoi că e mai bine să plătești un specialist. Cred că majoritatea românilor au făcut asta în pandemie, judecând după cozile de la magazinele cu materiale de construcții. În ansambul, anul începutului de pandemie m-a învățat să apreciez mai mult timpul pe care îl petrec cu familia și ieșirile în aer liber.

 

Cum te relaxezi după o zi încărcată la muncă? Ce hobby-uri ai?

De câțiva ani, am descoperit mersul pe trotinetă, neneelectrică! Vin cu ea la serviciu și plec cu ea spre casă, iar „vâslitul” ăsta pe trotuar mă relaxează și mă face să mă simt bine, ma detensionează și îmi dă o stare bună, pozivită. Un alt hobby este teatrul pentru copii și încerc să aplic tehnicile de animație învățate în facultate pe un canal de youtube. Jocurile electronice sunt prezente și ele pe lista hobby-urilor, am petrecut multe ore în lumea virtuală și o fac asumat și conștient. Îmi place să merg la cinema și mi-a lipsit asta în pandemie.

 

Dacă tot vorbim de relaxare.. ce seriale/filme urmărești? Recomandă-ne și două cărți pe care crezi că trebuie să le citim.  

Mă uit la „Las Fierbinți” și am urmărit cu mare drag serialul Sweet Tooth, difuzat pe o platformă cu seriale. La filme nu am vazut încă Black Widow și îmi doresc să-l văd neapărat. Daca ar fi să recomand ceva de citit, aș recomanda cărți de dezvoltare persoanală. Ipoteza fericirii, de Jonathan Haidt poate fi o alegere bună, dacă vă plac genul acesta de cărți.

 

Și, nu puteam să nu te întreb, cum ai reacționat când soția ta ți-a spus că va prezenta meteo… la un alt post TV?

M-am bucurat foarte mult pentru ea. Marina era pe punctul de a se întoarce în Viena înainte să apară această ofertă. Faptul că prezinta meteo, după ce și eu am făcut asta, ni s-a părut amuzant.

 

Dacă ar fi să joci, din nou, într-un serial, alături de cine ți-ar plăcea să fie?

Mai contează cu cine? Eu cunosc bine lumea aceasta și știu cât de greu e să obții un rol într-un serial. Sunt foarte mulți actori buni în România și sunt prea puține producții, iar concurența e foarte mare. Aș fi extrem de norocos să joc într-un serial, pentru că asta ar însemna nu doar că un regizor m-a ales pe mine, din 1000 de actori, dar și că filmările s-au potrivit cu zilele mele de concediu. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă