1.8 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăLifestyleGurmanderii de weekend. Restaurante de încercat în 2018 (II)

Gurmanderii de weekend. Restaurante de încercat în 2018 (II)

Selecția include atât restaurante nou-deschise, cât și mai vechi, care au evoluat frumos sau au schimbat ceva în bine.

www.vinul.ro

www.gastronomie-romaneasca.ro

Pasta Floreasca: corect, gustos, personalizat 

Mâncare corectă – adică neîncărcată și gătită cum trebuie –, gustoasă. Ingrediente proaspete, paste de casă pe care le poți alege din 24 de feluri și 33 de toppinguri. Se vede că proprietarul e italian, ține la autenticitatea rețetelor și folosește ingrediente bune și de calitate. E micuț restaurantul, dar agreabil și primitor. Merită amintită prezentarea listei de vinuri – ca o etichetă pe o sticlă de vin.   

RIBS – new entry promițător

Din categoria restaurantelor „de carne“, RIBS a fost o intrare bună anul trecut în Centrul Vechi și merge binișor, observ. Meniu nu foarte mare, dar destul de cuprinzător, cu multe feluri de coaste: la garniță cu mămăliguță, în stil asiatic în pancho cu chimichurri, american cu bbq ș.a. Am mâncat aici cea mai bună 
ciorbă de coaste cu multe legume și năut, un trio bun de humusuri: sfeclă, năut, tahini și – ce credeți? – salata de caracatiță e foarte bună, consistentă, cu bucăți mari de carne, cartof, măsline.   

Micul Pad Thai din Decebal are un bun Tom Yum, ton rozaliu și alte bunătăți

 Foarte bună și v-o recomand dacă vă place genul acesta de supă – Tom Yum Goong. Are creveți, ciuperci shitake și urechi de lemn, roșii cherry, coriandru și bambus, e plăcut aromată cu condimentele specifice bucătăriei thai –
lemongrass, lime, galangal, un pic de spicyness bine dozat și coriandru – și are o consistență ușor cremoasă, de la laptele de cocos. Mai au și salate cu ton și somon – corect gătit peștele – tonul rozaliu, fraged, iar bucățile de somon mari, gustoase bine combinat cu legume. Specialitatea casei, cum arată și numele – pastele din orez cu mix de fructe de mare sau doar cu creveți ori somon – toate cu ou, tofu, ceapă verde și sos de pește. Dacă sunteți amatori de mai picant, vă recomand frigăruile de creveți cu lime. Nu lipsesc teryaki cu pui și vită, curry, sushi. Un loc intim, relaxant, îl recomand pentru un prânz sau o cină în doi, în familie sau cu prietenii. 

Brunch-ul meu de la The Harp Bakery 

Micul bistro mi-a plăcut încă de acum doi ani de la deschidere și e unul dintre locurile mele preferate de brunch, chiar dacă nu are unul propriu-zis, dar am din ce alege pentru că meniul e diversificat: de la omlete la quiche-uri, croissante, wrap-uri, paste cu fructe de mare, preparate cu rață și vită, pâinici proaspăt coapte, patiserii și deserturi artizanale: mousse de ciocolată cu cireșe, cake cu zmeură, crumble apple pie, prăjitură vegană cu fistic, apoi smoothies, băuturi pe bază de cafea, vinuri și prosecco. Pentru că e foarte primitor și are și zonele mai intime de la geam, îmi place să merg aici și seara, la cină și la un pahar vin.

Singurul inconvenient e că este deschis până pe la 23, dar nu-i problemă, că de multe ori ne mutăm sus, la Harp-ul vechi, unde e și muzică bună (uneori, sunt trupe care cântă cover-uri, dar în general și muzica pusă de DJ e de bun gust). 

Primus (inter pares) la ștrudel cu mere și alte răsfățuri 

Dacă tot am ajuns la pub-uri, Primus a fost anul acesta o surpriză plăcută. Mi-au plăcut salatele gustoase și consistente – de creveți (buni, generos puși), cu avocado și mix de salată și cea de somon cu roșii, capere, ceapă roșie și sos de soia.  Am mai gustat și fish & chips, calamari, dar nota 10 merge la ștrudelul de mere; are foietaj fraged și umplutură de mere cu scorțișoară și sos de caramel – excelent! Mai au aici burgeri, steak-uri, ribs, cottage pie și câteva românești: mici, tochitură, mămăligă cu brânză, cărnuri. E loc și de atmosferă Primus, mai mereu plin, în general cu grupuri undeva la o medie de vârstă 25-35 ani. 

Diet pizza cu blat de conopidă, mozzarella și ciuperci
INGREDIENTE BLAT

O conopidă de 500-600 g (prin fierbere și pasare rămân vreo 350 g)
2 ouă
Mozzarella 100 g
Sare

INGREDIENTE
TOPPING
Sos de roșii – puteți pune pentru un aspect frumos și un plus de savoare roșii proaspete tăiate cubulețe sau cherry.
Ciupercuțe cam 10 bucăți, tăiate pe lungime, cu codițe cu tot, călite puțin la tigaie (dacă aveți una care nu necesită ulei, cu atât mai bine).
Un ardei gras
Mozzarella 50 g
Eu am pus și puțină brânză blue cheese – recunosc, nu e așa light, dar un pic nu e grav și îi dă așa o savoare!
MOD DE PREPARARE

Se fierbe conopida ruptă buchețele până se înmoaie, se blendează – sau se pasează cu furculița dacă nu aveți blender – și se pune sare după gust; eu pun și un pic de piper pentru că îmi place aroma lui. Se amestecă cu ouăle bătute și cu mozzarella fărâmițată. Nu va ieși prea „legat“ acest „aluat“, dar nu vă faceți griji, se va coace bine.
Se pune blatul în formele tapetate cu hârtie de copt în strat subțire și se lasă la foc mediu cam 15-20 min., până devine auriu. Verificați cu o furculiță să fie suficient de gătit, să nu se rupă la feliere. Se scoate, se pun ingredientele pentru topping – mai întâi sosul/pasta de roșii – și se mai lasă cam 10 minute.

 

 

Cele mai citite

David Popovici, inclus în topul celor mai buni zece sportivi din Balcani în 2024

David Popovici, înotătorul român medaliat cu aur și bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost inclus în topul celor mai buni zece...

România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalităţii

România este recunoscută ca una dintre țările cu cel mai scăzut nivel al criminalității, oferind o siguranță mai mare decât multe alte state vest-europene. România...

David Popovici, inclus în topul celor mai buni zece sportivi din Balcani în 2024

David Popovici, înotătorul român medaliat cu aur și bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost inclus în topul celor mai buni zece...
Ultima oră
Pe aceeași temă