Gurmanderii de weekend. Mănânci liniștit la Hoinar chiar de nu ești pe motor!

Bistro Hoinar & Mobra Shop se cheamă stabilimentul – și cred că deja v-ați prins că ambele nume vin de la vechile motociclete lansate cu zeci de ani în urmă.

Cezar Ioan 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 14:41

Articol preluat de pe vinul.ro

Nostalgia proprietarilor – pasionați de mers pe două roți – și dorința lor de a găsi un loc central pentru înființarea unui magazin de accesorii moto i-a adus în acest spațiu ultracentral (Paris 17 e cam la 80 metri de Palatul Victoria) unde funcționase un bistro, echipamentele de bucătărie și mobilierul fiind încă disponibile în local. Așa că, într-un acces de curaj specific pasiunii motociclistice, dar având și conștiența faptului că nu se pricep deloc la restaurante, antreprenorii de la Hoinar și-au angajat consultanți dintre cei mai buni pentru partea gastronomică (numele lui Johnny Șușală&Nico Lontras, de la Rare Foods Services, au devenit deja demult o garanție în sensul ăsta) și s-au ocupat personal de partea de servire, ca să fie siguri că nu dau greș. 

Un mix neașteptat

A luat naștere, astfel, unul dintre cele mai neașteptate mix-uri: magazin de bocanci, geci și mănuși de motociclism și un mic bistro de 36 de locuri, cu două mici terase drăguțe – una chiar la intrare, două mese, și cealaltă în spate, cu vreo opt mese bine ferite de zgomotul și privirile străzii.
Meniul e mic și urban, foarte bine gândit și la fel de bine executat: am mâncat de câteva ori acolo și de fiecare dată am avut grijă să gust și din farfuriile prietenilor, ca să ajung la constatarea că, în funcție de gusturile subiective, orice ai alege din lista de bucate de la Hoinar va fi mai mult decât satisfăcător.
Există două rețete de burgeri mari și foarte suculenți cu carne și una de burger vegetarian. Dar nu vă feriți nici de feliile de New York Pastrami (din carne de vită) cu cremă de mămăligă sau de coastele cu sos barbecue sau măduva de oase de vită cu rodii și hrean (o combinație explozivă aromatic).
Pentru cei care vor doar o gustare, recomand „mezze” – gustările casei – de inspirație levantină (brânză marinată, mix de măsline gustoase, hummus și salată de vinete, cu pita) sau o porție de coji de cartofi prăjite în untură de rață, cu usturoi și pătrunjel (uau!, niciodată nu m-am putut opri la o singură porție).
Lista de beri și vinuri este în actualizare la Hoinar și am impresia că (deși nu arată rău deloc nici acum) va fi de-a dreptul ofertantă în câteva zile. Mergeți cu încredere!


Bistro Hoinar
Str. Paris nr. 17, sector 1, București
Tel.: 0756.070.666

Comentarii