6.8 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăLifestyleGermania a schimbat definiția cuvântului “evreu”

Germania a schimbat definiția cuvântului “evreu”

Dicționarul principal din Germania a schimbat definiția cuvântului „evreu” după ce o actualizare recentă a stârnit furie în întreaga țară, notează Euronews.

Comunitatea de evrei din Germania a reacționat după ce dicționarul Duden adăugase o explicație la ediția sa online a termenului „evreu”.

Duden a scris că, „ocazional, termenul evreu este perceput ca discriminatoriu din cauza limbajului național-socialist. În aceste cazuri, de obicei sunt alese formulări precum poporul evreu, concetăţenii evrei sau oameni de credinţă evreiască”, a adăugat dicţionarul.

Referința a dus la proteste din partea unor grupuri de evrei, care au subliniat că nu îi deranjează că sunt numiți așa.

Șeful Consiliului Central al Evreilor din Germania, Joseph Schuster, a declarat săptămâna trecută că pentru el cuvântul „evreu” nu reprezintă nici o înjurătură sau discriminare.

„Chiar dacă evreu este folosit în mod peiorativ în școli sau cu ezitare de către unii oameni, iar editorii Duden sunt cu siguranță bine intenționați în a sublinia acest context, totul ar trebui făcut pentru a evita consolidarea termenului ca fiind discriminatoriu”, a spus Schuster.

„Este bine să folosești cuvântul evreu? Da”, a spus Daniel Botmann, directorul executiv al Consiliului Central al Evreilor.

„Vă rugăm să nu spuneți concetățeni evrei sau oameni de credință evreiască”, a adăugat el pe Twitter.

Editorul Duden a reacționat la critici și a actualizat din nou definiția pentru a reflecta contribuția comunității evreiești.

„Din cauza utilizării lor antisemite în istorie și în prezent, în special în timpul erei naziste, cuvintele evreu/evreu au fost dezbătute… de zeci de ani. În același timp, cuvintele sunt utilizate pe scară largă și nu sunt percepute ca fiind problematice.”, se arată acum pe site-ul dicționarului.

Consiliul Central al Evreilor din Germania, care are termenul chiar  în numele său, este în favoarea utilizării acestuia.

Chestiunea reflectă sensibilitățile în curs de desfășurare în Germania cu privire la antisemitism, la mai bine de 75 de ani după Holocaust.

Peste 6 milioane de evrei europeni au fost uciși de Germania nazistă în timpul celui de-al treilea Reich.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alegerile prezidențiale 2024: Peste 45.000 de angajați MAI, mobilizați pentru primul tur de scrutin

Cătălin Predoiu a cerut sancționarea fermă a oricărei încercări de cumpărare de voturi sau mită electorală Duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 45.000...

Alegerile prezidențiale 2024: Peste 45.000 de angajați MAI, mobilizați pentru primul tur de scrutin

Cătălin Predoiu a cerut sancționarea fermă a oricărei încercări de cumpărare de voturi sau mită electorală Duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 45.000...

UPDATE: S-a depășit pragul de 2,5 milioane de voturi la ora 11.30

În Diaspora, duminică este a treia zi de votare. Procesul electoral în afara granițelor a început de vineri La ora 11.30, votaseră 2.533.573 de alegători,...
Ultima oră
Pe aceeași temă