21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăLifestyleFoodFOTO, VIDEO. Unde se află ÎNCHISOAREA cu deţinuţi atât de ÎNFRICOŞĂTORI, încât...

FOTO, VIDEO. Unde se află ÎNCHISOAREA cu deţinuţi atât de ÎNFRICOŞĂTORI, încât nu intră nici GARDIENII

Penas Ciudad Barrios este o închisoare ai cărei deţinuţi sunt consideraţi atât de periculoşi, încât chiar şi gardienii evită să intre în interior. Paznicii, proveniţi din rândurile armatei, patrulează numai în jurul închisorii.

Penitenciarul de maximă securitate se află în oraşul San Salvador din America Centrală. Aici sunt trimişi doar condamnaţi proveniţi dintre membrii grupării interlope Mara Salvatrucha (MS-13), informează ziarele The Guardian şi Daily Mail.

Închisoarea a fost concepută pentru 800 de deţinuţi, dar acum trăiesc înăuntru circa 2500 de oameni. Ei şi-au creat o “societate în miniatură”, dotată, printre altele, cu brutărie, cu ateliere de mobilă, precum şi cu un spital. “În esenţă, comunitatea este condusă de înşişi deţinuţii”, explică ziariştii britanici.

Penas Ciudad Barrios este amplasată în cartierul Las Victorias din capitala statului Salvador, cartier locuit mai ales de membrii familiilor deţinuţilor.

Mara Salvatrucha este o grupare recunoscută pentru trafic de droguri, crime şi contrabandă cu arme. În statul Salvador, violenţa pe străzi este în creştere, ajungând în prezent la cel mai înalt nivel de după anul 1992, când s-a încheiat un război civil care a durat 12 ani.

Numai în perioada ianuarie – august 2015, în Salvador s-au înregistrat 4,246 de crime, cu 67 la sută mai multe decât în perioada similară a anului 2014. În august 2015 s-au consemnat 911 acte criminale, aceasta fiind luna cea mai sângeroasă din ultimul sfert de secol, indică un raport elaborat de National Forensics Institute.

Principalele formaţiuni interlope din Salvador sunt Mara Salvatrucha şi Barrio 18, aflate în rivalitate. Prima dintre ele are circa 10.000 de membri şi în Statele Unite.

În anul 2013, un fotograf profesionist britanic, Adam Hinton, a obţinut permisiunea să intre în interiorul penitenciarului Penas Ciudad Barrios, pentru a realiza o serie de imagini. El a fost interesat mai ales de tatuajele deţinuţilor, unii dintre ei fiind acoperiţi cu desene pe întregul corp.

În cei 50 de ani de activitate, Adam Hinton a mai realizat fotoreportaje în Africa, Gaza, Indonezia, Brazilia, Venezuela, precum şi în regiunea Donetsk din Ucraina.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Scholz avertizează: Atacul Iranului asupra Israelului amenință să destabilizeze întregul Orient Mijlociu

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat ferm atacul lansat de Iran împotriva Israelului, avertizând că acesta ar putea "să dea foc" întregii regiuni, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă