18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăLifestyleFoodTurism, petreceri si VIP-uri

Turism, petreceri si VIP-uri

In Europa a inceput exodul estival al turistilor spre statiunile situate pe malul marii, cele de la Mediterana fiind printre cele mai cautate.

Clasamentul real al statiunilor in voga il fac turistii, cei care opteaza pentru o anumita destinatie din diverse motive personale.
Pe primul loc in topul plajelor de pe batranul continent se afla Cadizul, unul dintre cele mai vechi orase din Europa, renumit pentru nisipurile fine si apusurile de soare spectaculoase peste Atlantic. Inconjurat de pini si dune de nisip, orasul spaniol cu vestigii maure este numit si "orasul turnurilor de observatie" pentru cele 160 de turnuri folosite pe vremuri la semnalizarea intrarii corabiilor in port.
A doua plaja preferata este Marbella, statiunea miliardarilor, unde vine in vacanta si familia regala saudita. Aici se afla cea mai celebra promenada din Europa, "Avenida del Mar", baruri pe plaja care ofera delicatese din fructe de mare si campionat de jet ski.
Intre cele doua se afla Tarifa, locul de unde, in zilele senine, poti trage cu ochiul spre coasta Africii. Este adevarat ca aici vanturile sunt mai agresive, dar anomalia a transformat Tarifa in capitala kite-surfingului european. Sa nu uitam Ibiza, cu discotecile considerate dintre cele mai sexy din lume. Insula are 65 de plaje unde au loc petreceri pana in zori si se pot lua lectii de windsurfing si scuba diving.
In Franta, pe Coasta de Azur, se afla celebra statiune  St. Tropez, locul unde s-au inventat bikini, plaja fiind considerata una dintre cele mai "decadente" din lume. Pretutindeni, hoteluri si restaurante de lux pentru clientii consecventi, celebritati din toata lumea. Portul este plin de iahturi, iar bogatasii vin la discoteci cu elicopterele.
Mai departe, pe plaja Carlton Inter-Continental din Cannes, Franta, unde VIP-urile se inghesuie la festivalul de film, totul este conceput pentru a oferi tot confortul celor bogati.
KEFALONIA
Mergand in Grecia, ajungem in Kefalonia, zona unde sunt 90 de plaje si unde se ajunge doar cu barca. Myrtos, Lourdato, Metaxata si, parasind Mediterana, ajungem la Brighton, in Marea Britanie, una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta ale britanicilor. Statiunea ofera turistilor plaje, magazine de lux, viata de noapte, muzee, galerii de arta.

Cele mai citite

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă