19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăLifestyleFoodTunelurile secrete si “teroristii”

Tunelurile secrete si “teroristii”

Zvonurile vehiculate incepand cu 22 decembrie 1989 privind existenta “teroristilor” si a unor tunele secrete folosite de tragatori au mentinut o stare de panica atat in randurile populatiei, cat si a militarilor.
Totul a fost amplificat de comunicarea prin intermediul mijloacelor de presa a unor informatii mincinoase referitoare la existenta unor trupe straine fidele regimului Ceausescu care actionau impotriva populatiei civile.
Serviciile de informatii care la acea data, trecusera cel putin teoretic sub coordonarea Armatei, s-au intrecut in culegerea de date privind canalele subterane ale Bucurestiului, locuintele conspirative ale Securitatii si eventualele persoane care ar fi putut defasura actiuni teroriste.
Isteria maxima a fost atinsa la Sibiu unde retinutii de la o unitate militara au fost suiti pe transportoarele blindate, plimbati prin oras si prezentati ca teroristi.
La Bucuresti, armata a scotocit majoritatea tunelurilor, unele cu destinatie pur tehnica (canalizare, magistrale de apa etc.) in cautarea presupusilor teroristi.

Cititi in editia de maine, in pagina 4, dar si in RL online, un nou episod din “Dosarele revolutiei”.

Cele mai citite

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă