La 65 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, unii dintre urmaşii conducătorilor nazişti vorbesc despre cum le-a fost influenţată viaţa de moştenirea macabră lăsată de rudele lor, responsabile de cele mai odioase crime din istoria umanităţii.
Hermann Göring, comandant suprem al aviaţiei germane, s-a căsătorit în 1935 cu actriţa Emmy Sonnemann cu care a avut o fiică, pe Edda Göring în 1938.
La ordinul lui Göring, 500 de avioane au zburat deasupra Berlinului, pentru a sărbători naşterea ei. Dacă el ar fi avut un băiat, atunci 1000 de avioane erau pregătite să facă un zbor în onoarea odraslei.
Emmy a murit în 1974, Edda Göring a dus o viaţă discretă, s-a măritat cu un dentist şi până prin anii 1990 a trăit în Munchen.
Bettina Göring, strănepoata lui Hermann Göring, s-a născut în 1956. Tatăl ei, Heinz, a fost nepotul lui Hermann Göring. Heinz a decedat în 1981 şi nu a vorbit niciodată despre unchiul său şi despre Holocaust.
Bettina trăieşte în Santa Fe, Mexic, alături de soţul său, Adi, şi este Doctor în Medicină Orientală. În documentarul „Hitler’s Children” al regizorului Chanoch Zeevi, Bettina Göring declară că seamănă înspăimântător de mult cu Hermann Göring şi că a ales sterilizarea pentru a nu transmite mai departe genele unui monstru.
La procesul de la Nuremberg, adjunctul lui Hitler, Rudolf Franz Ferdinand Hess a fost găsit vinovat pentru crime împotriva păcii şi de complicitate cu ceilalţi lideri germani la comiterea de crime. A fost condamnat pe viaţă, fiind trimis la închisoarea Spandau, unde s-a sinucis în 1987. Fiul său, arhitectul Wolf Rüdiger Hess (1937-2001) şi-a vizitat tătăl la închisoare de 102 ori. A susţinut că tatăl său a fost ucis de agenţi MI6, ca să nu dezvăluie informaţii compromiţătoare despre acţiunile Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial.
Wolf Rüdiger Hess a scris trei cărţi despre tatăl său: „Tatăl meu, Rudolf Hess”, „Cine l-a ucis pe tatăl meu, Rudolf Hess?” şi „Rudolf Hess: Nu regret nimic”. W.R Hess a fost căsătorit şi a lăsat în urma sa trei copii.
Monika Hertwig este fata lui Amon Göth, comandantul lagărului polonez de la Płaszów între anii 1943-1944. Mama Monikai a fost actriţa Ruth Irene Kalder, secretara lui Oscar Schindler apoi amanta lui Amon Göth. Ruth s-a sinucis în 1983, fiindu-i imposibil să înţeleagă faptele comise de bărbatul pe care îl iubise.
Hertwig avea 1 an când tatăl său a fost executat în 1946, fiind spânzurat nu departe de lagărul polonez. Când o întreba pe bunica ei ce s-a întâmplat cu tatăl său, aceasta îi răspundea scurt: „A murit pentru ţară”.
Dorind să afle mai multe despre tatăl său, Monika i-a scris lui Helen Jonas, fosta servitoare a lui Amon Göth în casa acestuia din lagărul de la Płaszów. Există şi un documentar despre întâlnirea celor două, „Inheritance”, regizat de James Moll. În documentar, Helen Jonas a povestit despre cum „se distra” Amon Göth: „Când am ajuns în lagărul Płaszów am fost repartizată la curăţarea barăcilor. În a treia zi, a apărut un ofiţer SS înalt. Era Amon Göth. La acel moment nu ştiam cine e. A poruncit femeii care avea grijă de noi să mă trimită la casa lui. Nu aveam idee cât de brutal putea să fie dar s-a dovedit a fi un nebun. Stătea la balconul casei sale, se uita în curtea lagărului şi în mână ţinea o mitralieră. Spunea: „Vedeţi acele capete seci? Stau pur şi simplu şi nu fac nimic. O să trag în ei”. Şi puteai să-l auzi cu cât patos trăgea şi fredona în acelaşi timp o melodie. Câtă satisfacţie era întipărită pe faţa sa! Nu am să uit asta niciodată”, declara în documentar Helen Jonas.
Helen Jonas a mărturisit că Monika este foarte afectată de crimele făcute de tatăl său.
Şeful SS, Heinrich Himmler a cunoscut-o în 1926 pe cea care avea să-i devină soţie, Margarete Siegroth. A avut un copil cu ea, pe Gudrun Himmler, născută în 1929.
În 1940, după despărţirea de Margarete, Himmler a avut o aventură cu o secretară, Hedwig Potthast, cu care a avut doi copii, pe Helge (născut în 1942) şi pe Nanette Dorothea (născută în 1944).
Himmler a adorat-o pe Gudrun, pe care o alinta Püppi, şi pe care o lua în vizite în lagăre şi în misiuni oficiale.
Gudrun, acum în vârstă de 81 de ani, s-a căsătorit cu jurnalistul Wulf Dieter Burwitz şi a rămas toată viaţa o susţinătoare înflăcărată a neo-nazismului, fiind membră a organizaţiei „Stille Hilfe” („Ajutorul tăcut”) ce oferă sprijin foştilor nazişti. A fost numită „Prinţesa nazistă” de Oliver Schröm în cartea sa „Stille Hilfe”.
În schimb, scriitoarea Katrin Himmler, în vârstă de 43 de ani, este strănepoata lui Ernst Himmler, fratele lui Heinrich Himmler, şi s-a căsătorit cu un evreu.
În documentarul „Hitler’s Children”, Katrin declară că nu crede că a moştenit răutatatea strămoşului ei. Realizează că este nepoata unui criminal, dar nu este responsabilă pentru faptele acestuia.
Martin Bormann a fost secretarul particular al lui Rudolf Hess, apoi al lui Hitler, şi şeful cancelariei partidului nazist. A avut 10 copii cu Gerda Bormann (Ilse, Irmgard, Rudolf, Heinrich Hugo, Eva Ute, Gerda, Fred Harmut şi Volker).
Adolf Martin Bormann, născut în 1930, este cel mai mare fiu al lui Martin Bormann şi finul lui Adolf Hitler.
În 1947, Adolf Martin a renunţat la luteranism, a devenit romano-catolic şi s-a făcut preot în 1953. A renunţat la veştmântul preoţesc prin anii ’60 şi a fost profesor de teologie până în anul 1992 când a ieşit la pensie. A făcut numeroase vizite în şcoli din Germania şi Austria, vorbind despre ororile comise sub cel de-al Treilea Reich şi a vizitat Israelul întâlnindu-se cu supravieţuitorii Holocaustului. Îi este dragă o scrisoare îngălbenită de timp, pe care tatăl său i-a trimis-o în 1943 numindu-l „copilul meu drag”.
Irmgard Bormann a descris relaţia cu tatăl său ca fiind una normală, deloc diferită faţă de cea din alte familii. Consideră că Martin Bormann a încercat să pună în practică ce i-a cerut Hitler şi nu-l judecă pentru faptele sale.
Deşi nu a avut copii, Adolf Hitler are în continuare numeroşi descendenţi. 39 la număr după descoperirile făcute de doi jurnalişti belgieni. Hitler a avut o soră, pe Paula, care a murit în 1960, un frate vitreg, pe Alois Hitler Jr. şi o soră vitregă, pe Angela Hitler.
Nepotul lui Hitler, William Patrick Hitler, fiul lui Alois, a trăit până în 1987. Alţi doi nepoţi ai lui Adolf au murit în 1931 şi 1942.
Ceilalţi urmaşi ai lui Adolf Hitler trăiesc fie în SUA, fie în Austria, şi-au schimbat numele de familie devenind Hüttler, Hietler, Hiedler, Hütler sau Stuart-Houston, iar unii dintre ei au decis să nu aibă copii.