12.6 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒLifestyleFoodTrฤƒirile urmaลŸilor celui de-al Treilea Reich

Trฤƒirile urmaลŸilor celui de-al Treilea Reich

La 65 de ani de la sfârลŸitul celui de-al Doilea Rฤƒzboi Mondial, unii dintre urmaลŸii conducฤƒtorilor naziลŸti vorbesc despre cum le-a fost influenลฃatฤƒ viaลฃa de moลŸtenirea macabrฤƒ lฤƒsatฤƒ de rudele lor, responsabile de cele mai odioase crime din istoria umanitฤƒลฃii.

Hermann Göring, comandant suprem al aviaลฃiei germane, s-a cฤƒsฤƒtorit în 1935 cu actriลฃa Emmy Sonnemann cu care a avut o fiicฤƒ, pe Edda Göring în 1938.
La ordinul lui Göring, 500 de avioane au zburat deasupra Berlinului, pentru a sฤƒrbฤƒtori naลŸterea ei. Dacฤƒ el ar fi avut un bฤƒiat, atunci 1000 de avioane erau pregฤƒtite sฤƒ facฤƒ un zbor în onoarea odraslei.

Emmy a murit în 1974, Edda Göring a dus o viaลฃฤƒ discretฤƒ, s-a mฤƒritat cu un dentist ลŸi pânฤƒ prin anii 1990 a trฤƒit în Munchen.

Bettina Göring, strฤƒnepoata lui Hermann Göring, s-a nฤƒscut în 1956. Tatฤƒl ei, Heinz, a fost nepotul lui Hermann Göring. Heinz a decedat în 1981 ลŸi nu a vorbit niciodatฤƒ despre unchiul sฤƒu ลŸi despre Holocaust.

Bettina trฤƒieลŸte în Santa Fe, Mexic, alฤƒturi de soลฃul sฤƒu, Adi, ลŸi este Doctor în Medicinฤƒ Orientalฤƒ. În documentarul „Hitler’s Children” al regizorului Chanoch Zeevi, Bettina Göring declarฤƒ cฤƒ seamฤƒnฤƒ înspฤƒimântฤƒtor de mult cu Hermann Göring ลŸi cฤƒ a ales sterilizarea pentru a nu transmite mai departe genele unui monstru.

La procesul de la Nuremberg, adjunctul lui Hitler, Rudolf Franz Ferdinand Hess a fost gฤƒsit vinovat pentru crime împotriva pฤƒcii ลŸi de complicitate cu ceilalลฃi lideri germani la comiterea de crime. A fost condamnat pe viaลฃฤƒ, fiind trimis la închisoarea Spandau, unde s-a sinucis în 1987. Fiul sฤƒu, arhitectul Wolf Rüdiger Hess (1937-2001) ลŸi-a vizitat tฤƒtฤƒl la închisoare de 102 ori. A susลฃinut cฤƒ tatฤƒl sฤƒu a fost ucis de agenลฃi MI6, ca sฤƒ nu dezvฤƒluie informaลฃii compromiลฃฤƒtoare despre acลฃiunile Marii Britanii în cel de-al Doilea Rฤƒzboi Mondial.

Wolf Rüdiger Hess a scris trei cฤƒrลฃi despre tatฤƒl sฤƒu: „Tatฤƒl meu, Rudolf Hess”, „Cine l-a ucis pe tatฤƒl meu, Rudolf Hess?” ลŸi „Rudolf Hess: Nu regret nimic”. W.R Hess a fost cฤƒsฤƒtorit ลŸi a lฤƒsat în urma sa trei copii.

Monika Hertwig este fata lui Amon Göth, comandantul lagฤƒrului polonez de la Pล‚aszów între anii 1943-1944. Mama Monikai a fost actriลฃa Ruth Irene Kalder, secretara lui Oscar Schindler apoi amanta lui Amon Göth. Ruth s-a sinucis în 1983, fiindu-i imposibil sฤƒ înลฃeleagฤƒ faptele comise de bฤƒrbatul pe care îl iubise.

Hertwig avea 1 an când tatฤƒl sฤƒu a fost executat în 1946, fiind spânzurat nu departe de lagฤƒrul polonez. Când o întreba pe bunica ei ce s-a întâmplat cu tatฤƒl sฤƒu, aceasta îi rฤƒspundea scurt: „A murit pentru ลฃarฤƒ”.

Dorind sฤƒ afle mai multe despre tatฤƒl sฤƒu, Monika i-a scris lui Helen Jonas, fosta servitoare a lui Amon Göth în casa acestuia din lagฤƒrul de la Pล‚aszów. Existฤƒ ลŸi un documentar despre întâlnirea celor douฤƒ, „Inheritance”, regizat de James Moll. În documentar, Helen Jonas a povestit despre cum „se distra” Amon Göth: „Când am ajuns în lagฤƒrul Pล‚aszów am fost repartizatฤƒ la curฤƒลฃarea barฤƒcilor. În a treia zi, a apฤƒrut un ofiลฃer SS înalt. Era Amon Göth. La acel moment nu ลŸtiam cine e. A poruncit femeii care avea grijฤƒ de noi sฤƒ mฤƒ trimitฤƒ la casa lui. Nu aveam idee cât de brutal putea sฤƒ fie dar s-a dovedit a fi un nebun. Stฤƒtea la balconul casei sale, se uita în curtea lagฤƒrului ลŸi în mânฤƒ ลฃinea o mitralierฤƒ. Spunea: „Vedeลฃi acele capete seci? Stau pur ลŸi simplu ลŸi nu fac nimic. O sฤƒ trag în ei”. ลži puteai sฤƒ-l auzi cu cât patos trฤƒgea ลŸi fredona în acelaลŸi timp o melodie. Câtฤƒ satisfacลฃie era întipฤƒritฤƒ pe faลฃa sa! Nu am sฤƒ uit asta niciodatฤƒ”, declara în documentar Helen Jonas.

Helen Jonas a mฤƒrturisit cฤƒ Monika este foarte afectatฤƒ de crimele fฤƒcute de tatฤƒl sฤƒu.

ลžeful SS, Heinrich Himmler a cunoscut-o în 1926 pe cea care avea sฤƒ-i devinฤƒ soลฃie, Margarete Siegroth. A avut un copil cu ea, pe Gudrun Himmler, nฤƒscutฤƒ în 1929.

În 1940, dupฤƒ despฤƒrลฃirea de Margarete, Himmler a avut o aventurฤƒ cu o secretarฤƒ, Hedwig Potthast, cu care a avut doi copii, pe Helge (nฤƒscut în 1942) ลŸi pe Nanette Dorothea (nฤƒscutฤƒ în 1944).

Himmler a adorat-o pe Gudrun, pe care o alinta Püppi, ลŸi pe care o lua în vizite în lagฤƒre ลŸi în misiuni oficiale.

Gudrun, acum în vârstฤƒ de 81 de ani, s-a cฤƒsฤƒtorit cu jurnalistul Wulf Dieter Burwitz ลŸi a rฤƒmas toatฤƒ viaลฃa o susลฃinฤƒtoare înflฤƒcฤƒratฤƒ a neo-nazismului, fiind membrฤƒ a organizaลฃiei „Stille Hilfe” („Ajutorul tฤƒcut”) ce oferฤƒ sprijin foลŸtilor naziลŸti. A fost numitฤƒ „Prinลฃesa nazistฤƒ” de Oliver Schröm în cartea sa „Stille Hilfe”.

În schimb, scriitoarea Katrin Himmler, în vârstฤƒ de 43 de ani, este strฤƒnepoata lui Ernst Himmler, fratele lui Heinrich Himmler, ลŸi s-a cฤƒsฤƒtorit cu un evreu.
În documentarul „Hitler’s Children”, Katrin declarฤƒ cฤƒ nu crede cฤƒ a moลŸtenit rฤƒutatatea strฤƒmoลŸului ei. Realizeazฤƒ cฤƒ este nepoata unui criminal, dar nu este responsabilฤƒ pentru faptele acestuia.

Martin Bormann a fost secretarul particular al lui Rudolf Hess, apoi al lui Hitler, ลŸi ลŸeful cancelariei partidului nazist. A avut 10 copii cu Gerda Bormann (Ilse, Irmgard, Rudolf, Heinrich Hugo, Eva Ute, Gerda, Fred Harmut ลŸi Volker).

Adolf Martin Bormann, nฤƒscut în 1930, este cel mai mare fiu al lui Martin Bormann ลŸi finul lui Adolf Hitler.

În 1947, Adolf Martin a renunลฃat la luteranism, a devenit romano-catolic ลŸi s-a fฤƒcut preot în 1953. A renunลฃat la veลŸtmântul preoลฃesc prin anii ’60 ลŸi a fost profesor de teologie pânฤƒ în anul 1992 când a ieลŸit la pensie. A fฤƒcut numeroase vizite în ลŸcoli din Germania ลŸi Austria, vorbind despre ororile comise sub cel de-al Treilea Reich ลŸi a vizitat Israelul întâlnindu-se cu supravieลฃuitorii Holocaustului. Îi este dragฤƒ o scrisoare îngฤƒlbenitฤƒ de timp, pe care tatฤƒl sฤƒu i-a trimis-o în 1943 numindu-l „copilul meu drag”.

Irmgard Bormann a descris relaลฃia cu tatฤƒl sฤƒu ca fiind una normalฤƒ, deloc diferitฤƒ faลฃฤƒ de cea din alte familii. Considerฤƒ cฤƒ Martin Bormann a încercat sฤƒ punฤƒ în practicฤƒ ce i-a cerut Hitler ลŸi nu-l judecฤƒ pentru faptele sale.

DeลŸi nu a avut copii, Adolf Hitler are în continuare numeroลŸi descendenลฃi. 39 la numฤƒr dupฤƒ descoperirile fฤƒcute de doi jurnaliลŸti belgieni. Hitler a avut o sorฤƒ, pe Paula, care a murit în 1960, un frate vitreg, pe Alois Hitler Jr. ลŸi o sorฤƒ vitregฤƒ, pe Angela Hitler.

Nepotul lui Hitler, William Patrick Hitler, fiul lui Alois, a trฤƒit pânฤƒ în 1987. Alลฃi doi nepoลฃi ai lui Adolf au murit în 1931 ลŸi 1942.

Ceilalลฃi urmaลŸi ai lui Adolf Hitler trฤƒiesc fie în SUA, fie în Austria, ลŸi-au schimbat numele de familie devenind Hüttler, Hietler, Hiedler, Hütler sau Stuart-Houston, iar unii dintre ei au decis sฤƒ nu aibฤƒ copii.

Cele mai citite

Nicuศ™or Dan ar fi tentat de o candidaturฤƒ la preศ™edinศ›ia Romรขniei

รŽntrebat miercuri seara รฎn platoul TVR Info unde se vede peste 5 ani, primarul general al Capitalei a spus cฤƒ รฎศ™i doreศ™te sฤƒ continue...

Romรขnia, lider รฎn UE la abandonul ศ™colar: Un romรขn cรขศ™tigฤƒ pe parcursul vieศ›ii cu 190.000 euro mai puศ›in dacฤƒ renunศ›ฤƒ la ศ™coalฤƒ

Romรขnia continuฤƒ sฤƒ se confrunte cu una dintre cele mai ridicate rate ale abandonului ศ™colar din Uniunea Europeanฤƒ, depฤƒศ™ind 16%, conform unui raport realizat...

Termoenergetica รฎncepe probele la cald รฎn noaptea de 18 spre 19 octombrie

Termoenergetica (CMTEB) S.A. anunศ›ฤƒ cฤƒ, รฎn cursul nopศ›ii de vineri spre sรขmbฤƒtฤƒ, vor รฎncepe probele la cald pentru consumatorii urbani din Capitalฤƒ. Probele se...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ