Şi prin zgomotos nu ne referim doar la nivelul ridicat al decibelilor, ci la intensitatea per total a filmelor. Aceste filme sunt mai agresive, mai spectaculoase, îţi capteazӑ atenţia pe toatӑ durata filmului. Aceste filme îţi vor oferi o experienţӑ visceralӑ, ne-o garantează cei de la salon.com.
10. „Akira”( 1988)
Regizor: Katsuhiro Otomo
Una din cele mai mari lucrӑri, atât ale cinema-ului cyberpunk cât şi anime, filmul lui Katsuhiro Otomo este unul din cele mai zgomotoase filme de animaţie. Asta nu doar datoritӑ nivelului ridicat al zgomotului ci şi datoritӑ alternanţei de linişte şi zgomote înalte specifice filmelor horror. Oameni aruncaţi în pereţi, pereţi tremurând, clӑdiri dӑrâmându-se, urlete si gemete de animale suprapuse sunt câteva din zgomotele prezente.
9. „Fight Club” (1999)
Regizor: David Fincher
„Vreau sӑ mӑ loveşti cât de tare poţi.” Spune personajul lui Brad Pitt. Regizorul s-a asigurat cӑ publicul va simţi durerea loviturii. Zgomotele provocate de lovitura unui pumn sunt dureroase. Zgomotele sunt exagerate, pânӑ şi cel mai uşor zgomot cum ar fi soneria unui telefon te face sӑ tresari.
8. „Kill Bill: Vol 1″ (2003)
Regizor: Quentin Tarantino
Quentin Tarantino vrea sӑ facӑ fiecare film o experienţӑ visceralӑ. Fiecare pas, fiecare respiraţie nervoasӑ par suprarealiste, pe alocuri ridicol de intense. Scena în care Uma Thurman se bate cu o armatӑ de duşmani impresioneazӑ în mod special prin zgomotul de sӑbii şi sânge care este aruncat peste tot, totul într-un mod alert.
7. „Apocalypse Now” (1979)
Regizor: Francis Ford Coppola
Editorul şi sunetistul Walter Murch a câştigat un Oscar pentru sunetul din acest film despre Vietnam a lui Coppola. Cei doi au folosit la maxim frecvenţele joase. Naraţiunea lui Martin Sheen pare sӑ aibӑ loc în creierul tӑu datoritӑ tehnicilor folosite.
6. „Die Hard” (1988)
Regizor: John McTiernan
Acesta a fost filmul care l-a consacrat pe Bruce Willis în postura de supererou in filme de acţiune. Filmul este un exemplu modest al genului în care lucrurile explodeazӑ tot timpul şi personajele se aleg cu oase rupte. Fiecare moment al filmului este vibrant, îţi dӑ senzaţia de realitate.
5. „Terminator 2: Judgement Day” (1991)
Regizor: James Cameron
Terminator 2 este un film important pentru tranziţia de la analog la digital, în care efectele pe calculator predominӑ. Acţiunea este extrem de zgomotoasӑ şi este prezentӑ o tehnicӑ clasicӑ de realizare a unui film horror : linişte profundӑ înainte ca acţiunea importantӑ sӑ înceapӑ.
4. „Indiana Jones and The Temple of Doom” (1984)
Regizor: Steven Spielberg
Filmul este o comedie cu momente neaşteptate pline de sânge şi durere. Fiecare pumn sunӑ ca o carte de telefon scӑpatӑ pe o suprafaţӑ de marmurӑ. Fiecare împuşcӑturӑ e asurzitoare. Sunetul este procesat în aşa fel încât sӑ ai senzaţia cӑ porneşte din urechea ta.
3. „The Fith Element”(1997)
Regizor: Luc Besson
În comedia sci-fi a lui Luc Besson totul este despre exces şi sunetul este o parte acestui exces. Elementele euro-pop, cele ale unui film clasic de acţiune şi cele intergalactice amestecate cu zgomotele exploziilor şi împuşcӑturilor fac un film zgomotos.
2. „Armageddon” (1998)
Regizor: Michael Bay
Fimul este despre un grup de astronauţi care încearcӑ sӑ distrugӑ un asteroid gigant înainte ca el sӑ distrugӑ Pӑmântul. A vedea acest film este ca plimbatul cu un roller-coaster vechi, imaginile sunt grӑbite, un cadru nu este pӑstrat mai mult de 3 secunde.
1.„Transformers: Dark of the Moon” (2011)
Regizor: Michael Bay
Ultimu film din seria Transformers este plin de prea multe informaţii cu o imagine haoticӑ. Se apropie mai tare de genul experimental decât de Hollywood. Printre imagini regӑsim: apusuri, plonjeuri cu elicopterul, peisaje apocaliptice plinde corpuri, toate pe fast-forward. Un film cu adevӑrat zgomotos.