31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodTop 10 Meniuri ieftine de Revelion

Top 10 Meniuri ieftine de Revelion

» Meniurile de anul acesta sunt mai accesibile decat cele din anii trecuti, criza obligand restaurantele sa scada preturile.

» R.l. a realizat un top al celor mai ieftine petreceri bucurestene de Anul Nou, alegand oferte sub 50 de euro.

Topul a fost realizat pe baza ofertelor contabilizate de site-ul www.ofertederevelion.com

In comparatie cu preturile din anii trecuti, meniurile au devenit anul acesta mult mai abordabile, criza obligandu-i pe patronii de restaurante sa vina cu oferte cat mai atractive ca pret: de altfel,
mai multe restaurante de top au fost obligate anul acesta sa anuleze petrecerea de Revelion din cauza lipsei de clienti. Romania libera a alcatuit un top al celor mai ieftine oferte ale acestui an, alegand drept limita superioara 50 de euro. Aceasta suma functioneaza, se pare, ca prag psihologic, mai multe restaurante optand pentru aceasta strategie. La preturi atat de mici, meniul nu este chiar un
rasfat (cele mai multe restaurante optand pentru formula de bufet suedez), iar un program special, altul decat computerul lasat sa mearga pe Winamp, este inexistent.

Club Metropolis (Unirii 1): 100 lei/24 euro
1. "Cel mai adevarat Revelion pe timp de criza" (conform anuntului de promovare)  are un
program ce include animatoare si invitati-surpriza. Meniul este de tip bufet suedez "all you can eat" – "mananci cat poti": tartine cu icre de Manciuria, branza feta, mozzarella, bocconcini cu rosii cherry, piept de pui afumat, jambon de curcan, legume asortate, precum si o serie de platouri romanesti. Pentru fete exista doua tipuri de salate (mediteraneana si bulgareasca). Ca fel principal exista chicken fingers, ficatei frantuzesti, cascaval, carnaciori, grill de pui, friptura de porc. Ca desert se pot lua fructe si deserturi asortate, precum si o sampanie din partea casei.

Shade (Magheru 24) 35 euro/150 lei
2. Bufet suedez cu aperitive reci (bruschette cu feta sau pui, choux cu salata nicoise sau cu ficatei, tarte cu piept de curcan sau cu ciuperci, frigarui cu bocconcini sau prosciuto, canapele cu somon) si aperitive calde (frigarui de pui sau cu somon, tarte spanac, ficatei, orez, muraturi). Open bar cu 17 feluri de cocktailuri, 6 long drinks, opt feluri de alcooluri tari (cinci de whisky).

Casa di Angelo (Camil Ressu 70A) 40 euro/170 lei
3. Meniu de tip bufet suedez, ce include tartine cu icre de Manciuria, cornete de salam de Sibiu cu hrean, ardei umplut cu branza, pastrama de curcan, rulada de pui, castraveti, dobos. Gustarile calde sunt pui California, bulete de curcan, ciuperci gratinate, chiftelute cu susan, gujon salau. Desertul e tortul casei. Bauturile sunt la liber (whisky, votca, gin, martini, campari, vin, sampanie).

Casa Vit (Calea Vitan 275) 42 euro/180 lei
4. Meniul nu include bauturi (doar sampanie) si este compus din cocktail de fructe de mare, o gustare rece (gelatina curcan, mousse de peste, oua umplute, salam picant), peste (pastrav la gratar, legume ratatuille, crochete peste), friptura de porc cu cartofi copti, muraturi. Ca desert – platou fructe, tiramisu de fructe de padure. Orchestra live.

Beyond (Basarabia 170) 43 euro/185 lei
5. Bufet suedez ce include de-ale porcului (toba, lebar, slanina afumata, sorici, caltabos), telemea, carnati la gratar, friptura de porc, pui la gratar, muraturi. Bautura este la liber si include whisky Jim Bean, votca Finlandia, energizant, vin, bere. O mentiune speciala din partea restaurantului –  cocktailurile sunt "la discretie".

Casa Arcasului (Serban Voda 276C): 46 euro/200 lei
6. Meniul include doua feluri de gustari – una rece cu de-ale porcului si alta calda (bacon cu ficatei de pasare, gujon pui etc.). Ca feluri principale – pastrav la gratar cu legume, muschi de porc impanat, rulada de pui, cartofi gratinati, muraturi asortate. Desertul consta dintr-un tort, iar bauturile sunt la liber (whisky, Campari, Cinzano, gin, bere, vin, precum si sampanie pana la ora 24.00).

La Bibicii (Str. Munteniei, incinta Pietei 16 Februarie) 47 euro/200 lei
7. Meniul include gustari reci (salata de boeuf, icre, ciuperci umplute, oua umplute, rosii cu vinete, ardei cu branza, sunca umpluta, parjoale), peste pane cu cartofi natur, sarmale, friptura porc, muraturi. Bauturi – whisky sau lichior (100 ml), o sticla de vin. Desert – tort, fursecuri, fructe, alune. Exista si un program artistic compus din colinde si muzica de discoteca.

No name (Str. Mariuca 1-8) 50 euro/215 lei
8. Meniul include o gustare (dobos, rulada de pui cu legume, rulouri de sunca cu salata de cruditati, tartine de somon afumat, salata de boeuf, chftelute cu susan, salam uscat), file de salau cu sos olandez, grill (piept de pui, ceafa, carnaciori, cartofi taranesti), tort. Bautura la liber – vinuri Tohani, Campari, gin, votca, whisky Balantines, sampanie.

Bliss Hotel (Str. sapte Drumuri 4C) 50 euro/215 lei
9. Meniul include aperitive (somon afumat, aspic curcan, ardei cu branza, rosii cu vinete, pastrama porc, muschi file, icre Manciuria, frigarui tropicale), peste (pangasius file), sarmale, muschi de porc, rulada de pasare cu cartofi la cuptor. Desertul este o prajitura tiramisu. Bautura – whisky, Campari, tuica, votca, gin, vin alb si rosu, sampanie.

Shorley (Economu Cezarescu 50) 50 euro/215 lei
10. Meniul include o gustare (ardei cu branza, oua umplute, piftie de pasare, rosii cu vinete, rulou sunca cu cruditati, salam Sibiu), peste (somon la gratar, garnitura buchetiera legume), friptura (rulou piept pui si bacon la gratar, cartofi prajiti, salata de varza alba), doua cafele, 50 ml votca, o cupa de sampanie (Angelli), 750 ml apa minerala si un tiramisu.

Cele mai citite

Sorin Bontea a câștigat unul dintre procesele intentate de Antena Group

Sorin Bontea a obținut o victorie importantă în justiție! Renumitul bucătar a câștigat unul dintre procesele intentate de Antena Group împotriva sa. Curtea de...

Rusia și-ar putea restrânge relațiile diplomatice cu Occidentul

Rusia ia în considerare o posibilă scădere a nivelului relaţiilor sale diplomatice cu Occidentul din cauza implicării tot mai mari a SUA şi a...

Declarație comună: SUA salută decizia României de a dona un sistem Patriot Ucrainei

Statele Unite ale Americii apreciază recenta decizie a României de a ceda un sistem Patriot către Ucraina şi rolul de lider al ţării noastre pe Flancul...
Ultima oră
Pe aceeași temă