31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodTOP 10 Magazine bucurestene de jucarii

TOP 10 Magazine bucurestene de jucarii

» Putine magazine au optat pentru a comercializa exclusiv jucarii, majoritatea avand un profil mixt.

» Primele trei locuri sunt ocupate de Noriel, Varuna si Smyk – trei magazine care comercializeaza doar jucarii.

Criteriile de clasificare au avut in vedere diversitatea ofertei, brandurile comercializate, preturile, precum si amenajarea magazinului. 

Sfantul Nicolae vine pentru parinti cu problema cadourilor puse sub bradul de Craciun. Decizia este una spinoasa, fiind un compromis intre dorintele fara limite ale copiilor si realitatea mai cruda a bugetului. O solutie ar putea-o reprezenta jucariile ieftine din piata, dar cum in privinta acestora nu exista o garantie a calitatii, iar magazinele care le comercializeaza sunt anonime (multe nu au de plda nici nume, fiind simple standuri) RL a optat pentru magazine "verificate", de incredere. Dar, din pacate, magazinele cu oferta complexa, comercializand branduri cunoscute, au "preturi de malluri", care le fac mai putin accesibile buzunarului romanesc.

Noriel
1. Pana una alta, este unul din putinele magazine dedicate exclusiv jucariilor si probabil cel mai diversificat ca oferta. Ocupa un spatiu generos in mallul Cotroceni, astfel ca jucariile sunt expuse pe categorii clare (in principal pe branduri). Intre brandurile comercializate de magazin, foarte vizibile sunt LEGO (ocupa o jumatate de perete), cu preturi intre 5 si 700 RON, puzzle-uri de la Ravensburger (30-150 RON), arme de la Bakugan (29-120 RON), papusile gen Barbie (originalul de la Mattel porneste de la 40 RON, dar celelalte pot fi achizitionate si cu 15 RON). Nu puteau lipsi figurinele-mascote (nu clasicele Schleiff, ci Madagascar) sau personaje din diverse seriale ca Fifi sau Roary. Papusile inteligente Chou Chou sau Baby Born Born (care fac pipi, pot fi hranite ca niste bebelusi etc.) costa 250 RON.

Varuna
2. Alt magazin din mallul Cotroceni profilat exclusiv pe jucarii, dar beneficiind de un spatiu mai restrans. Comercializeaza figurine Schleiff (dinozauri, soldatei, pasari etc), cu preturi in functie de marime (13 RON cele mai mici – 110 RON cele mai mari). LEGO costa aici intre 16-1636 RON. Exista si "truse de scule" de la divizia de jucarii a Bosch (89-367 RON) sau jucarii pentru nou-nascuti de la Vtech.

Smyk
3. Smyk isi onoreaza promisiunea de a deschide primul magazin de jucarii in Bucuresti – joi seara pregatirile in mall-ul Cotroceni erau pe terminate. Retailerul polonez are un spatiu generos in mall, in acord cu politica celor 800 mp pentru care e cunoscut brandul. Produsele sunt pozitionate pe segmentul de preturi medium si premium. Locatia e in mallul Cotroceni.

Diverta
4. Lantul de librarii, cu o multime de locatii, integreaza un foarte bun raion de jucarii, expus pe categorii clare (baieti, fete, jocuri educative etc.). Pe langa Monopoly, se poate cumpara hitul "Nu te supara, frate". Jucariile de constructie (Playmobil, Tanma) costa intre 20 – 30 lei. Exista un set dedicat desenului animat Thomas – hangarul Tidmouth costa 361 RON, iar un trenulet 46 RON. Exista si roboti, plusuri, jucarii de constructie.

Montefiore
5. Montefiore este cunoscut in special ca brand in domeniul hainelor de copii. Magazinul din Unirea Shopping Center are un sector de jucarii foarte bun, magazinul fiind divizat intr-o parte cu articole de imbracaminte si o alta incapere dedicata jucariilor. Preturile sunt medii spre mari, dar oferta este complexa.

Miniblu
6. Cunoscutul lant de imbracaminte pentru copii are si un consistent sector de jucarii, in special pentru copiii mici. Intre marcile comercializate se remarca K’s Kids, RC2, Shelcore, Blue-Box, Arditex, Boon, Tomy (trenuletul). Jucariile de plus au preturi intre 30 – 100 RON, jucariile de baie 40 – 80 RON, jucariile de exterior (gen trotinete) pornesc de la 100 RON si sar de 5.000 RON. Mai multe locatii, interioare si exterioare.

Baby Star
7. Sector de jucarii destul de complex, dar inghesuit si expus cam haotic (cam la fel ca Piciul). Jucarii roz pentru fete (trusouri, bebelusi, truse de machiaj), arme si masinute pentru baieti. Bine reprezentate jucariile pentru exterior (triciclete si trotinete de plastic). Jucarii dupa personaje din desene, cu insistenta pe Spiderman. Preturile sunt mari in opinia cumparatoarelor. Magazin de mall, locatiile sale fiind interioare.

Piciul
8. Magazinul de haine pentru copii are un sector destul de bun de jucarii, in special pe segmentul papusi si masinute – dar si jocuri gen Monopoly. O papusa cu 6 rochii de schmb costa 50 RON, tot atat costa si o masinuta. In general, jucariile nu depasesc 100 RON. Exista si masute de machiaj pentru fetite – magazinul exceleaza in ambalaje negre pentru baieti si roz pentru fetite. Are locatii atat in malluri cat si independente.

Kids Party Fun
9. Magazinul de pe Matei Voievod comercializeaza in spcial jucarii pentru petrecerile copiilor: peruci pentru fetite (scumpe, 50 RON), vopsele provizorii pentru par sau colori pentru tatuaje provizorii, precum si spuma de facut balonase. In ce-i priveste pe baieti – un set de cavaler (masca, armura si sabie) costa 50 lei. Magazinul inchiriaza haine pentru baluri mascate sau party-uri tematice.

Mothercare
10. Cel mai bun magazin dedicat gravidelor si nou-nascutilor are un sector care lipseste din majoritatea magazinelor – cu jucarii dedicate celor aflati in primul an de viata: chei, zornaitoare, figurine schematice sau nonfigurative pot fi procurate din acest magazin. Util mai ales celor care au dificultati in a se orienta in domeniul hainelor pentru nou-nascuti, cand vine vorba de un cadou.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Angajații TAROM sunt nemulțumiți că au salariile la jumătate față de privați și amenință cu proteste

Piloții, dar și alte categorii de angajați ai TAROM sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și sunt dispuși chiar să declanșeze grevă, în cazul în...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

FRF încearcă să dubleze numărul biletelor la meciul România – Olanda

Federația Română de Fotbal a anunțat procedura de achiziționare a biletelor pentru meciul din optimile de finală ale EURO 2024, în care România va...
Ultima oră
Pe aceeași temă