37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodTOP 10 Evenimente de 8 Martie

TOP 10 Evenimente de 8 Martie

» In Romania, 8 Martie, ziua in care femeile ar trebui sa-si uite partenerii acasa, este tot un fel de Valentine's Day.

» Cu toata inflatia de evenimente tematice, putine iau in calcul nota exclusivista a acestei sarbatori, preferand s-o targeteze pe cupluri.

Topul a fost realizat cu ajutorul scriitorilor tineri de pe site-ul clubliterar.com. 

Istoric vorbind, ziua de 8 Martie are o nota feminista de care nu se poate face abstractie. 8 Martie nu e nici Ziua Mamei, cum incerca sa ne convinga Ceausescu, nici a iubitei, ci pur si simplu a femeii. Pe scurt, ar trebui sa fie ziua in care femeile uita de familie, copii sau iubiti si se distreaza intre ele. In alte tari, si in special in cele anglosaxone, in aceasta zi, barbatii stau acasa, iar haitele de femei iau puburile la rand si isi fac de cap pana dimineata: localurile, de asemenea, au grija sa inchirieze stripperi. Din pacate, lucrul acesta nu se intampla in Romania, nici macar la nivel declarativ, evenimentele din aceasta zi fiind impachetate ca si cand ar fi vorba de Valentine's Day. Putinele exceptii de la regula au fost prinse fireste in top.

Club Maya, "Special Party 8 Martie"
1. Clubul isi duce zilele intr-o fosta vagauna rock de pe Calea Mosilor – dar oare chiar conteaza asta, cand e unul din rarissimele locuri din Bucuresti care s-a gandit sa faca o petrecere de 8 Martie cum se cuvine, adica dedicata exclusiv femeilor – cu striptease masculin, alcool garla, surprize din partea casei si hituri din toate timpurile. Pe scurt si cum zicea Cindy Lauper , "But girls they wanna have fun"/"fetele vor doar sa se distreze",  un loc nepretentios in care reprezentantele sexul feminin sa poata sa-si faca de cap toata noaptea, fara "o coada", un iubit dupa ele. Intrarea e libera, pivnita de pe Mosilor suficient de incapatoare – singura problema ar fi ca accesul barbatilor nu e interzis.

Coyote Club, petrecere de karaoke
2. In Romania, karaoke este o distractie gustata indeosebi de femei. De 8 Martie, Coyote va organiza o seara de karaoke, in atmosfera teribil de amuzanta a kitsch-ului pe care locul il cultiva, pentru a ajuta lumea sa sparga conventiile sociale.

TNB, "Cantec de iubire" cu Iris
3. Iris au fost deja canonizati ca "tatici" ai rock-ului romanesc: am putea spune ca, pe segmentul lor subcultural, sunt deja clasici in viata. Nu cred ca mai surprinde pe nimeni ca locul in care Cristi Minculescu isi va da pe spate pleata rebela este Teatrul National

Cafe Deko, "Stand up Comedy" cu Tiberiu Popovici
4. Ce poate fi mai potrivit ca debut la o seara reusita cu fetele decat o burta zdravana de ras, inainte de decolarea spre un club? Tiberiu Popovici, unul din entertainerii profesionisti de la Cafe Deko, promite o seara din care nu vor lipsi ironiile la adresa zilei de 8 Martie.

Liberty Center, Concert stefan Banica jr.
5. Stefan Banica jr. are publicul lui numeros, in special de fete, iar ocazia de a-l vedea gratis nu apare oricand – data fiind popularitatea, si tariful de artist pentru un show este destul de piperat. Glume romanesti si muzica sentimentala, impachetate intr-un show cu iz de Elvis Presley.

Hard Rock Cafe, Party "Women's Day"
6. "Sarbatoreste alaturi de familie, prietene si colege Ziua Femeii! Doamnele si domnisoarele vor primi un cocktail din partea casei, iar DJ-ul Hard Rock Cafe le va asigura buna dispozitie si muzica potrivita"; un eveniment in care supara doar cuvantul "familie"

Cafepedia, "Ladies Week // Fashion. Music. Art"
7. In saptamana 1-8 martie tineri designeri romani si-au expus creatiile vestimentare la Cafepedia, intr-o ambianta muzicala si artistica. Pe 8 Martie expun si vand cei de la atelierul A Minuit Marie (haine) si Coca Zaboloteanu (pantofi, balerini, botine si cizme).

Cinemateca (Sala Eforie), "Film Fashion Festival"
8. Scenografi, designeri, critici de film in acest festival dedicat costumelor din filme si interactiunilor sinuoase dintre moda si cinematogafie. Festivalul are loc intre 1 – 8 martie, cuprinde dezbateri, expozitii de moda, performance-uri si mai ales multe filme. Luni: "Blow-up" de Antonioni.  

Fabrica, "Girls Night Out" cu DJ Tremour
9. Anul trecut, club Fabrica a organizat o petrecere anti-8 Martie. Anul acesta a lasat-o mai moale: "Fugi de la serviciu, lasa-ti iubitul acasa, ia-ti gasca de prietene si vino sa fredonezi playlist-ul lui DJ Tremour". Fara stripperi, dar cu shot-uri bubble gum din partea casei si karaoke.

Biscuit, "Ipostaze feminine", fotografie de Roxana Enache
10. Expozitia de fotografie, tematica, este conceputa special pentru luna martie. Imaginile Roxanei Enache prezinta femeia "ca dar", deci intr-o versiune mai traditionala. Sunt prezentate trei ipostaze ale feminitatii:  femeia-creator, femeia ca iubita si femeia destin.

Cele mai citite

VIDEO. Iohannis spune că va prezenta în CSAT poziția privind candidatura la șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta mâine, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), poziţia sa privind candidatura la şefia...

Instanța a respins cererea One United Properties de a cenzura investigațiile PUTEREA

Milionarul român vrea să i se scrie numai de bine. În caz că sapi mai mult decât trebuie în afacerea lui, te dă...

Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient si responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!

Gestionarea gunoiului în cadrul companiei tale este o adevărată provocare? Știai că aceasta se poate realiza în mod cu adevărat eficient și responsabil? Dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă