- Rețetă medie
- Gata în 60 minute
- Porții 4-6
Gust, savoare și culoare în farfurie poți să obții în modul cel mai ușor cu un preparat îndrăgit atât de cei mari, cât și de copii: pulpe de pui la cuptor cu ierburi aromatice și roșii cherry. Carnea de pui este savuroasă și bogată în proteine, ierburile dau o aromă atrăgătoare, iar roșiile vin cu dulceața lor desăvârșită.
Bine rumenite și fragede, cu o crustă frumoasă aurie, aceste pulpe de pui la cuptor vor fi deliciul unei duminici în familie sau unei cine în doi la lumina lumânărilor, alături de un pahar de vin. Sunt foarte ușor de preparat, iar în timpul în care stau la cuptor poți pregăti o garnitură sau, de ce nu, poți citi din cartea favorită.
INGREDIENTE PENTRU PULPE DE PUI LA CUPTOR
- 1 caserolă de pulpe de pui cu piele Fragedo
- Sare după gust
- Piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 2 – 3 lingurițe de ulei de măsline sau de floarea soarelui
- 1 crenguță de cimbru
- 1 crenguță de oregano
- 1 crenguță de rozmarin
- 2-3 crenguțe roșii cherry
- 2-3 căței de usturoi
- Lămâie opțional
- Boia dulce opțional
METODE DE PREPARARE PENTRU PULPE DE PUI LA CUPTOR
Se pornește cuptorul și se fixează la 190°C cu ventilație sau 200°C fără ventilație. Pulpele de pui trebuie să fie la temperatura camerei, de aceea ține cont să le scoți cu o oră înainte de a începe efectiv pregătirea lor.
Se spală bine pulpele și șterge-le cu un prosop de hârtie. Nu cresta pulpele deoarece vor pierde foarte multă apă și nu vor mai fi suculente. Așază pulpele de pui în tavă și presară sare și piper după gust, iar dacă vrei poți pune și puțină boia dulce.
După aceea, în jurul pulpelor pune roșiile cherry, cățeii de usturoi tăiat feliuțe, crenguțele de plante aromatice și feliile de lămâie.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coc pulpele de pui timp de 45-50 de minute, până când pulpele sunt bine rumenite. Și asta e tot!
SFATURI PENTRU A OBȚINE CELE MAI BUNE PULPE DE PUI LA CUPTOR
- Dacă se vor folosi pulpe de pui reci, direct din frigider, timpul de gătire recomandat în rețetă se va mări.
- Folosește amestecul tău preferat de ierburi uscate sau proaspete pentru a asezona atât pulpele de pui, cât și sosul din tavă. Ierburile proaspete dau o aromă incredibilă oricărui preparat. Dacă nu ai plante aromatice proaspete, nu este nici o problemă, le poți folosi pe cele uscate.
- Dacă îți place sosul bogat cu unt atunci înlocuiește uleiul cu câteva bucăți de unt.
- Pulpele de pui la cuptor sunt mai fragede și mai gustoase dacă le marinezi înainte de a le găti. Există multe rețete de marinade, așadar alege-o pe cea care se potrivește cu gusturile tale. Dacă rețeta este una cu multe condimente, nu alege o marinadă cu alte mirodenii în exces, pentru că riști ca gustul cărnii să fie mult prea intens.
CUM POȚI SERVI PULPELE DE PUI LA CUPTOR
Pulpele de pui se pretează bine la aproape orice fel de legumă, așa că, în principiu, totul este permis. De la legume sotate, salate de legume sau la clasicul piure, există foarte multe tipuri de garnituri care merg excelent cu pulpele de pui.
Gata cu legumele plictisitoare, pentru că legumele gătite împreună cu puiul absorb toată aroma. Nu ezita astfel să pui în aceeași tavă cu pulpele de pui cartofi, morcovi, ceapă sau dovlecei.
Un lucru e cert, combinația usturoi și ierburi aromatice este foarte potrivită pentru carnea de pui, iar gustul roșiilor va desăvârși sosul care rămâne la final în tavă.