11.4 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăLifestyleFoodFOTO. Paul de România, MONARH de Facebook. După DNA vine EXECUTAREA silită

FOTO. Paul de România, MONARH de Facebook. După DNA vine EXECUTAREA silită

Prinţul Paul, care a fost executat silit, joi, pentru plata unei datorii, este cunoscut în România de cel puţin 20 de ani. Din păcate însă, informaţiile legate de prinţul Paul au fost contradictorii, fiind de natură să afecteze imaginea familiei regale a României.

Potrivit unui site denumit  http://www.printulpaulderomania.ro,  prinţul Paul s-a născut  la Paris la 13 august 1948,  fiind  “fiu al ASR Carol Mircea al Romaniei si al Helenei Henriette Nagavitzine, asadar nepot pe linie paterna al Regelui Carol al II-lea al Romaniei, din prima casatorie (Odessa 1918) cu aristocrata Printesa Ioana Valentina Lambrino”.

Această informaţie este menită să-l pună pe prinţul Paul deasupra regelui Mihai în ierarhia regală  a României, întrucât Paul este fiul lui Carol Mircea al României, care s-a născut, ca fiu al lui Carol al II-lea, înaintea regelui Mihai.

Altfel spus, Carol Mircea este primul fiu al lui Carol al II-lea, iar prinţul Paul este fiul lui Carol Mircea.

Aşa se explică faptul că, pe site-ul menţionat mai sus, apare formularea “Familia Regală a României – Prima Linie de Succesiune”. Cea de-a doua linie de succesiune (nemenţionată pe site) ar fi, potrivit acestor argumente, linia reprezentată de regele Mihai.

Totuşi, istoria României afirmă că prima căsătorie a lui Carol al II-lea, din anul 1918, cu Ioana Lambrino, nu a fost recunoscută de Casa Regală a României.

Din acest motiv, Carol Mircea, provenit din căsătoria nerecunoscută, nu este confirmat drept membru legitim al familiei regale. Drept urmare, nici Paul, fiul lui Carol Mircea, nu ar fi prinţ. Carol Mircea şi Mihai rămân doar fraţi după tată, iar Mihai apare drept unchi al lui Paul (pe care însă nu-l recunoaşte drept prinţ, denumindu-l doar Paul Lambrino).

Cu toate acestea, Paul s-a autoprezentat în România, începând cu anul 1990, drept prinţ, substratul fiind acela că are mai multe drepturi decât regele Mihai şi descendenţii lui.

Prinţul Paul subliniază că el a fost primul membru al familiei regale care a revenit în România, la data de 10 ianuarie 1991 – cu alte cuvinte, înaintea regelui Mihai. Ce-i drept, prinţul Paul a fost favorizat de regimul Iliescu, care l-a acceptat în ţară, în timp ce pe regele Mihai l-a respins.

Prinţul Paul este deja monarh. Pe Facebook

După anul 1990, în România s-au derulat o serie de procese, în care Paul a cerut să i se recunoască statutul de prinţ. Paul a obţinut, în final, câştig de cauză, pe cale juridică, în ciuda contestaţiilor formulate de avocaţii regelui Mihai. Nici după aceste procese, familia regală nu îl acceptă pe Paul drept prinţ.

Cu toate acestea, pe contul lui de Facebook, apare titulatura “Prinţul Paul al României. Monarh”.

Prinţul Paul nu pare interesat de salvarea relaţiilor cu membrii în viaţă ai familiei regale, dar încearcă recuperarea unor bunuri materiale despre care susţine că au aparţinut Casei Regale. Aceste demersuri au dus şi la implicarea prinţului Paul într-un scandal legat de “mafia retrocedărilor”.

Prinţul Paul şi soţia sa, Lia, au fost deja audiaţi la DNA. În acest dosar sunt urmăriţi penal Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu și directorul Romsilva.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

4 elemente esențiale în designul unei băi pentru un aspect elegant

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Incendiile, cea mai mare amenințare pentru locuințele din România: despăgubiri record

Cea mai mare despăgubire acordată pentru un incendiu a depășit suma de 422.000 de euro Incendiile continuă să ocupe primul loc în clasamentul riscurilor care...

Dacia Bigster, disponibilă acum în România: Prețuri, motorizări și echipări

După premiera mondială la Salonul Auto de la Paris din octombrie 2024, Dacia Bigster poate fi comandat începând de astăzi, 9 ianuarie 2025. Prețurile pornesc...
Ultima oră
Pe aceeași temă