3 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăLifestyleFoodMoldova: Vinul „Negre” de la Fautor, desemnat cel mai bun vin roșu din lume, în 2022

Moldova: Vinul „Negre” de la Fautor, desemnat cel mai bun vin roșu din lume, în 2022

Fautor „Negre” 2017 a fost desemnat oficial cel mai bun vin roșu din lume. Onorabila distincție este cu atât mai importantă, cu cât vine din partea uneia dintre cele mai prestigioase competiții – Concours Mondial de Bruxelles. La sesiunea „Roșu & Alb”, ediția 2022,„Negre” a fost în topul clasamentului vinurilor roșii, alese dintr-un total de peste 5 mii de vinuri din întreaga lume. La două săptămâni de la primirea titlului sotimentul era SOLD OUT. Compania a înregistrat un număr record de comenzi, volumul acestora a depășit totalul vânzărilor înregistrate pe toată perioada de activitate în România.

„Negre” este un vin roșu de cupaj produs din două soiuri autohtone, și anume Feteasca Neagră și Rara Neagră. Maturat în butoaie din lemn de stejar timp de 12 luni, vinul a căpătat un caracter puternic, o culoare rubinie, o aromă îmbătătoare de fructe roșii coapte și un gust condimentat și catifelat. „Negre” este vin de excepțiecare îmbină armonios și echilibrat finețea soiului Feteasca Neagră și vigoarea soiului Rară Neagră. Elementele gustativ-olfactive ale strugurilor au dat naștere și denumirii „Negre”, iar rândunica ce se află pe etichetă este simbolul soiului Feteasca Neagră, numit în popor și „Coada rândunicii” sau „Păsăreasca neagră”.

Vinul poartă amprenta terroirului din microzona Tigheci, amplasată în proximitatea rezervației peisagistice Codrii Tigheciului și Teraselor râului Prut. Aici, podgoriile care se întind pe o suprafață de 350 de hectare sunt atent îngrijite, scăldate generos de soare și, astfel, dau naștere strugurilor cu un gust catifelat și delicat. De aici provin vinurile cu o identitate puternică și temperament,semnate cu mândrie de familia vinăriei Fautor, care ducmai departe faima vinurilor moldovenești în întreagalume.

„După obținerea titlului de „Cel mai bun vin roșu din lume” la Concursul Mondial de la Bruxelles, compania noastră a înregistrat un număr record de comenzi pentru vinul Negre 2017, volumul comenzilor primite în celedouă săptămâni ulterioare concursului de la clienții din România depășind totalul vânzărilor înregistrate pe toată perioada de activitate în România a vinăriei Fautor, mai exact în anii 2019, 2020 și 2021. Suntemmândri că au fost recunoscute calitățile vinurilor moldovenești și la nivel mondial, iar distincția obținută de vinul Negre 2017 ne onorează cu adevărat”, a spus Ruxanda Lipcan, membră a familiei de proprietari Fautor Winery. „Ne bucurăm săi anunțăm pe cei care caută să achiziționeze sortimentul Negre, că acesta o sa fie disponibil începând cu această toamnă în rețeaua noastră de distribuitori

Fiind o vinărie de generație nouă, Fautor Winery a fost fondată la sfârșitul secolului XX de o familie care și-a propus să creeze vinuri inedite, pentru a oferi o explozie de emoții. Implicarea fiecărui membru al familiei în producerea vinurilor este reconfirmată și de logo-ul vinăriei: dublul „F” semnifică „Familia Fautor”, susținândsiguranța și încrederea consumatorului în calitatea produsului finit. Numele „Fautor” provine din limba latină și înseamnă „creator” – simbol al muncii depuse în podgorii și vinărie pentru crearea vinurilor care inspiră. 

Vinăria, supranumită și cel mai medaliat producător de vin din Republica Moldova, se axează pe producerea vinurilor de calitate premium, care an de an obțin distincții la nivel internațional și se bucură tot mai mult de aprecierea consumatorilor din diverse țări. Fautor Winery este „Cea mai premiată companie vinicolă din Republica Moldova”, obținând cel mai mare număr de medalii la concursurile internaționale de profil. De asemenea, vinurile din portofoliul Fautor Winery au obținut punctaje înalte din partea lui Robert Parker, cel mai influent și mai respectat expert internațional în domeniul vinului. Aprecierea înaltă în plan mondial a vinurilor Fautor constituie un atu important în promovarea industriei vitivinicole din Moldova. 

Despre Fautor Winery

Fautor Winery este o afacere de familie ce și-a propus să creeze vinuri care inspiră și oferăemoții, în același timp încurajând un stil de viață frumos și privind vinul prin prisma artei. Podgoria vinăriei constituie 350 ha de viță-de-vie amplasată în sudul Moldovei, în zona viti-vinicolă Valul lui Traian și numără atât soiuri internaționale, cât și soiuri autohtone (Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rara Neagră), dar și soiuri unice nespecifice acestei zone, precum Albariño si Tempranillo. 

Factorii care permit Fautor Winery să creeze vinuri unice în lume sunt terroir-ul, soiurile indigene și abordarea inovativă. Terroir-ul deosebit al podgoriilor Fautor este creat de pădurea și rezervația peisagistica Codrii Tigheci și Terasele râului Prut, ce formează granița între România și Republica Moldova. Vinăria se axează pe producerea vinurilor de calitate premium, care obțin an de an distincții la nivel internațional și se bucură de aprecierea consumatorilor din diverse țări.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Israelul și-ar putea extinde suveranitatea asupra coloniilor evreiești din Cisiordania ocupată în 2025

Ministrul de finanţe israelian Bezalel Smotrich, liderul Partidului Sionist Religios, de extremă dreapta, a promis luni extinderea în 2025 a suveranităţii Israelului asupra coloniilor...

Leasing operațional pentru start-up-uri și IMM-uri: Soluția ideală pentru flexibilitate financiară

Pentru afacerile mici și la început de drum, orice investiție contează, iar o flotă auto poate însemna un buget semnificativ și mult timp alocat...

Frank Auerbach, unul dintre cei mai renumiți artiști britanici, a murit la 93 de ani

Frank Auerbach, pictor britanico-german, a murit la vârsta de 93 de ani. Frank Auerbach a murit Refugiat în Anglia în 1939 ca parte a programului...
Ultima oră
Pe aceeași temă