27.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodMinisterul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre...

Ministerul Economiei și Turismului prezintă salata cu icre de crap, unul dintre cele 13 produse românești protejate

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prezintă “salata tradițională cu icre de crap”, precizând că acest aliment se află “pe lista produselor cu indicație geografică protejată la nivel european”.

” La nivelul UE există un sistem de indicații geografice care permit consumatorilor să aibă încredere și să distingă produsele de calitate, ajutând, de asemenea, producătorii în comercializarea lor. România are 13 produse de indicație geografică protejată recunoscute la nivel european. Introdusă în anul 2021 pe lista produselor cu indicație geografică protejată la nivel european, “Salata tradiţională cu icre de crap” este un produs obţinut pe baza icrelor de crap sărate, ulei de floarea soarelui, apă minerală şi suc de lămâie, cu sau fără ceapă fiartă”, precizează Ministerul Economiei și Turismului într-o postare pe internet.

Denumirea “indicație geografică protejată” arată menținerea constantă de-a lungul generațiilor, pentru obținerea produsului, a anumitor materii prime și ingrediente. Principalele caracteristici ale salatei tradiționale cu icre de crap sunt aspectul, consistența, culoarea, aroma și gustul. Salata tradițională cu icre de crap este astfel o cremă omogenă din icre și ulei, în care iese în evidență frecvența ridicată a boabelor de icre.

Specialitatea tradițională garantată (STG) evidențiază aspectele tradiționale, cum ar fi modul în care produsul este fabricat sau compoziția sa, fără a-l lega de o anumită zonă geografică. Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării și utilizării abuzive, subliniază Ministerul Economiei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ecuador reinstituie obligativitatea vizei pentru turiștii chinezi

Marți, Ministerul de Externe al Ecuadorului a declarat că reintroduce efectiv obligativitatea vizelor pentru călătorii din China, invocând o creștere a fluxurilor migratorii ilegale...

EURO 2024: Turcia-Georgia 3-1

În ciuda eforturilor depuse, Georgia nu a reușit să se opună naționalei 'Semilunei'. Meciul s-a terminat 3-1 în favoarea Turciei, pe BVB Stadion din...

Iran: Cutremur de proporții ce a făcut patru morţi şi 120 de răniţi

Un cutremur cu magnitudinea de aproape 5 s-a soldat marţi cu patru morţi şi 120 de răniţi în nord-estul Iranului, potrivit presei oficiale, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă