Din ancheta Procuraturii Militare si a SRI-ului a reiesit ca, pentru a ascunde adevaratele proportii ale represiunii, in noaptea de 17/18 decembrie 1989, Elena Ceausescu, consultandu-se cu Emil Bobu si Postelnicu Tudor, a hotarat sa fie incinerate o parte a cadavrelor celor impuscati. Aceasta dispozitie – comunicata generalului Constantin Nuta la 18 decembrie – a fost transpusa in practica incepand cu noaptea de 18 spre 19 decembrie. In cadrul procesului de la Timisoara s-au retinut, in baza probelor puse la dispozitie de Parchetul Militar, ca un colonel, Ion Dehleanu, seful Militiei Judetene, a solicitat intreprinderii „Comtim” autoizoterma de mare tonaj cu care s-au transportat cadavrele. Selectarea cadavrelor a efectuat-o col. Nicolae Ghircoias, seful Institutului de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Militiei, dupa criterii neclare.
Incarcarea si transportul mortilor la Bucuresti s-au efectuat de echipe compuse din cadre ale Militiei Judetene Timis, care au actionat la ordinul lt.-col. Ioan Corpodeanu (loctiitor al sefului Militiei). In baza investigatiilor procurorilor militari s-a stabilit ca de la km 36 (autostrada Bucuresti-Pitesti) autoizoterma a fost preluata de cadre ale Inspectoratului General al Militiei, comandate de col. Ion Baciu, seful Directiei Economice.
Incinerarea cadavrelor la Crematoriul uman „Cenusa” s-a realizat incepand din noaptea de 19/20 decembrie 1989 sub paza unor ofiteri ai militiei economice.