17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăLifestyleFoodMark Bingham, eroul homosexual al Americii

Mark Bingham, eroul homosexual al Americii

Mark Bingham a fost cu adevărat un erou. 11 septembrie 2001 a fost ziua în care acesta s-a sacrificat pentru a salva nenumărate vieţi.

Mike era homosexual, dar acest lucru nu l-a afectat. Pasiunea sa era rugby-ul.

A fost unul dintre pasagerii care au condus revolta împotriva tereoriştilor în timpul zborului 93 al United Airlines. Potrivit raportului comisiei de la 9/11, cei care au deturnat avionul plănuiau să lovească Casa Albă sau Capitoliu din Washington.

Zborul 93 a fost singurul care nu şi-a atins ţinta, acesta prăbuşindu-se într-o zonă deschisă lângă Shanksville, Pennsylvania. În urma impactului nimeni de la bordul aeronavei nu a supravieţuit. În schimb, au fost salvate foarte multe vieţi.

Alice Hoagland, mama lui Bingham, încearcă din răsputeri să ducă mai departe moştenirea lăsată de singurul sau copil. După tragicul moment, Alice nu a încetat nici o clipă să se implice în problemele care erau importante pentru Mark. Femeia în vârstă de 61 de ani, a devenit un susţinător desăvârşit al siguranţei aeriene, un purtător de cuvânt al comunităţii homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi al transsexualilor precum şi un suporter al rugby-ului.

Pasagerii zborului 93 au aflat din conversaţiile telefonice că World Trade Center şi Pentagonul fuseseră deja atacate. Conform apropiaţilor celor care erau prezenţi la bordul aeronavei, Bingham împreună cu Todd Beamer, Tom Burnett şi Jeremy Glick au încropit rapid un plan în încercarea de a-i opri pe terorişti. Toţi patru au avut legături cu sportul.

La cei 1.91 centimetri şi aproximativ 100 de kilograme, Mike practicase rugby-ul. Beamer era şi el un fost jucător de baschet foarte înalt, Burnett jucase fotbal american în liceu şi facultate şi de asemenea Glick era campion naţional la judo. Alice Hoogland este convinsă ca abilitatea acestora de a gândi rapid, împreună cu forţa fizică au reprezentat un factor important în împiedicarea teroriştilor de a-şi atinge ţinta.

„Competenţele sportive şi abilităţile atletice ale celor patru au făcut diferenţa pentru America în acea zi”, a spus Alice.

Acesta este unul din motivele pentru care mama lui Mark a devenit un membru spiritual al Cupei Bingham: Un turneu de rugby care a devenit ” Campionatul Mondial de rugby al homosexualior”. Alice îşi doreşte ca şi ceilalţi să se bucure de sport aşa cum a facut-o fiul său. Cupa a luat naştere în 2002 având în componenţă mai puţin de 10 echipe. În prezet 40-50 de formaţii iau parte la acest eveniment care are loc în SUA şi Marea Britanie.

Membrii „San Fransisco Fog”, un club de rugby care s-a format în 2001 cu ajutorul lui Bingham, i-au dăruit lui Alice Hoagland o jachetă a echipei cu inscripţia „Mama”, brodată pe partea din faţă.

„Poate am pierdut un fiu dar am câştigat o familie numeroasă şi de fiecare dată când îi văd mă simt foarte bine”, a încheiat mama lui Mark.

 

Cele mai citite

Nadia Comăneci a dezvăluit discuția purtată cu Serena Williams, la finala de gimnastică de la JO 2024

Nadia Comăneci, prezentă la evenimentul Țiriac Foundation Trophy, a oferit câteva detalii interesante despre discuția sa cu Serena Williams, pe care a întâlnit-o recent...

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...

Rata de ocupare în Uniunea Europeană a crescut ușor în al doilea trimestru din 2024

În al doilea trimestru al anului 2024, rata de ocupare a persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani în Uniunea Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă