Cortina se trage si in arena circului Globus isi fac aparitia, rand pe rand, mimi, acrobati care sfideaza legile gravitatiei, iluzionisti, jongleri, dresori de lei, tigri, lame si cai. Fiecare numar lasa sala fara respiratie, pustii de toate varstele privind amutiti minunile din arena. Parinti si copii deopotriva, tineri si batrani sunt vrajiti de ceea ce se intampla in arena. Vraja se rupe la sfarsitul spectacolului, iar in locul ei ramane doar parerea de rau ca totul s-a terminat prea repede.
Putini dintre cei fermecati de ceea ce se vede in arena se mai intreaba si cine sunt acei oameni care fac ca lumea circului sa para atat de minunata, cum reusesc acrobatii sa sfideze legile gravitatiei sau cum pot dresorii sa puna leii cu botul pe labe. De fapt, intrebarea cea mai importanta care se poate pune este legata de ce anume se intampla in spatele arenei in orele lungi de munca si antrenamente. Dupa multe minute petrecute in spatele cortinei, spectatorul curios intelege ca acesti oameni nu au puteri supranaturale si nu sunt vrajitori. Prin munca indarjita si multa pasiune, ei transforma insa totul intr-o lume magica. "Dincolo de cortina, actorii circului sunt oameni obisnuiti, dar care muncesc foarte mult pentru a obtine performante. Eu sunt in trupa aceasta de sapte ani si fac zilnic cel putin trei ore de repetitii. Putini stiu ca acele cateva minute de spectacol inseamna de fapt mii de ore de antrenament si multe cazaturi", spune Alexandru Rotaru, membru al unei trupe de acrobati.
Dupa spectacol, alaturi de artisti o multime de alti angajati ai circului desfac si strang decorurile, duc din scena animalele si recuzita, aranjeaza costumele si le pun in ordine astfel ca la urmatorul spectacol totul sa fie perfect.
Pentru performantele sale, circul romanesc este recunoscut peste hotare. De curand, la Monte Carlo, o trupa romaneasca de artisti acrobati a fost premiata cu Clovnul de Argint.