6.3 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăLifestyleFoodFictivi, dar irezistibili

Fictivi, dar irezistibili

Iata-i pe cei zece care au pus gaz pe focul imaginaţiei, potrivit listverse.com.

 

Sir Lancelot

Sir Lancelot este unul dintre cei mai cunoscuţi cavaleri ai Mesei Rotunde de la Curtea Regelui Arthur. Deşi nu este foarte clar dacă Lancelot a fost o persoană reală, este încă viu prin intermediul literaturii, fiind un erou viteaz şi atletic din legendele arturiene. El şi ceilalţi cavaleri călătoresc prin ţară în aventuri care le testează curajul, puterea şi inteligenţa. În plus, multe dintre poveşti implică domniţe în primejdie, pe care Lancelot le salvează.

Cea mai cunoscută poveste de dragoste a lui Lancelot este cea cu regina Guinevere, despre care se spune că a fost o femeie incredibil de frumoasă. Şarmul lui Lancelot a fermecat-o şi pe regină, care era căsătorită. Totuşi, nu a fost singura care s-a simţit atrasă de cavaler. Domniţele tinere erau deseori îndrăgostite de el, datorită eleganţei şi purtării ireproşabile.

Han-Solo

Han-Solo este un mercenar din trilogia Star Wars. A fost jucat de Harrison Ford şi portretizat ca diametral opus protagonistului, Luke Skywalker. Han trăieşte după propriile sale reguli şi îşi urmăreşte interesele, ca un adevărat băiat rău.

Chiar dacă la exterior pare dur, publicul a văzut în Han un răufăcător dulce şi cu suflet bun. În momentul în care prinţesa Leia îi mărturiseşte dragostea pentru el, tot ceea ce spune Han este „Ştiam”, dar acest lucru nu îl face mai puţin simpatic.

Dorian Gray

Protagonistul nuvelei „Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde este un bărbat de o frumuseţe care îţi taie respiraţia, şi unul dintre cele mai faimoase exemple ale perfecţiunii fizice în literatură.

Romanul în sine este un studiu al omului care caută frumuseţea şi excelenţa superficială, fapt demonstrat prin dorinţa lui Dorian de a-şi menţine aspectul fizic neschimbat, în timp ce portretul său îmbătrâneşte şi se deteriorează.

Ferris Bueller

Ferris este personajul principal al filmului din 1986, „O zi din viaţa unui ştrengar”. Deşi avea deja opt absenţe la şcoală şi nouă ar fi dus la exmatriculare, Bueller se hotărăşte să mai chiulească încă o zi, pentru a petrece timp cu prietenii săi, în timp ce născoceşte tot felul de metode pentru a evita să fie prins. Astfel, are parte de aventuri amuzante şi surprinzatoate. Băiatul reuşeşte nu numai să nu intre în bucluc, dar şi să petreacă o zi minunată, fără pedepse din partea părinţilor.

Unul dintre motivele pentru care Ferris scapă este şarmul său. Este puştiul popular din şcoala sa, care pare tot timpul să se distreze. Ştie cum să iasă cu graţie şi stil din orice necaz. Aşa cum se spune în film: „Sportivii, motociclistii, fraierii, popularii, toată lumea îl adoră”.

Contele Dracula

Contele Dracula este protagonistul romanului „Dracula”, de Bram Stoker. Personajul este inspirat de domnitorul român Vlad Ţepeş, celebru pentru pedepsele crude aplicate inamicilor săi. Contele a depăşit limita literaturii, fiind adaptat pentru film şi televiziune, lucru care l-a făcut unul dintre cele mai faimoase personaje negative, dar şi cel mai mare vampir al tuturor timpurilor.

Dacă ignori faptul că este un strigoi înfricoşător şi îi place să bea sânge, este de-a dreptul adorabil. Are nişte ochi fermecători şi poate să controleze gândurile, este carismatic şi galant. Trăieşte pe picior mare şi îşi tratează oaspeţii corespunzător, asta dacă vizita nu se nimereşte la oră cinei.

Jay Gatsby

Jay Gatsby este un personaj din romanul lui F. Scott Fitzgerald, „Marele Gatsby” care a trăit în SUA în timpul perioadei jazz. Din carte, cititorii află că Jay îşi câştiga banii din contrabandă în timpul Prohibiţiei, când alcoolul era interzis. Sărac în trecut, devine unul dintre cele mai iubite persoane din timpul său. Gatsby speră că averea şi putera sa îi vor câştiga inima lui Daisy, o bogătaşă căsătorită de care este îndrăgostit.

Deşi este o iubeşte pe Daisy, Jay se bucură foarte des de compania femeilor frumoase. Bărbatul este bine îmbrăcat, politicos, amuzant şi chipeş. În plus, este sufletul petrecerii, invidiat şi dorit, portretizând adesea chintesenţa persoanei de succes americane.

Rhett Butler

Butler este unul dintre protagoniştii romanului lui Margaret Mitchell, „Pe aripile vântului”. Clark Gable a jucat acest personaj în filmul din 1939 cu acelaşi nume. Bărbatul, considerat un paria în societatea americană din timpul războiului civil, se îndrăgosteşte de Scarlett O’ Hara, deşi inima acesteia aparţinea altcuiva.

Experienţa şi înţelegerea sofisticată a naturii umane îl fac pe Rhett special. Chiar şi în postura de „oaie neagră”, este acceptat de asociaţii săi pentru şarmul şi educaţia sa. În plus, mustaţa şi zâmbetul său sunt cu adevărat irezistibile.

Domnul Darcy

La început, Fitzwilliam Darcy din romanul lui Jane Austen, „Mândrie şi prejudecată”, nu este un bărbat fermecător. Este respectat de societate pentru averea şi comportamentul sau, dar acesta se crede superior lor şi acţionează cu o modestie prefăcută. În momentul în care femeia de care se simte atras îi refuză cererea în căsătorie, Darcy se schimbă în bine. Îi salvează femeii familia de decăderea socială şi arată că aroganţa sa era de fapt doar de faţadă.

Darcy este visul oricărei femei: frumos, bogat şi britanic. În plus, nu este doar un chip frumos. Din momentul în care şi-a schimbat comportamentul, a devenit foarte atent la nevoile celor din jur, în special ale lui Elizabeth, pentru care ar fi făcut orice să îi accepte iubirea.

Don Juan

Personajul este cunoscut ca un libertin care încalcă normele sociale şi are toate atributele unui individ detestabil şi nedorit. Despre Don Juan s-au scris numeroase poveşti, piese de teatru şi poeme, în toate fiind descris că un afemeiat.

Don Juan nu are nevoie de foarte multe explicaţii. Până şi numele său a devenit astăzi sinonim pentru bărbaţii cărora le plac prea mult femeile. Unele poveşti laudă faptele sale, personificându-l drept erou şi revoluţionar, pentru că îşi recunoaştea sexualitatea, în timp ce altele îl condamnă, încercând să avertizeze femeile cu privire la pericolele unei aventuri cu un asemenea bărbat. În orice caz, şarmul său este aproape incredibil de egalat de orice alt bărbat.

James Bond

Agentul secret 007 a fost creat de jurnalistul Ian Fleming, dar a devenit cu adevărat faimos când a devenit personaj de film- în total au fost făcute 22 de filme cu James Bond. Aceste pelicule de acţiune sunt pline de urmăriri cu maşini, explozii, arme şi femei frumoase.

James Bond conduce numai maşini de lux, poartă cele mai elegante costume şi deţine arme şi unelte de agent secret atât de sofisticate, încât fac să pară cel mai de valoare gadget pe care îl ai o jucărie. Personajele negative îl urăsc pentru îndemânarea şi inteligenţa sa, iar femeile îl iubesc pentru atitudinea irezistibilă şi pentru şarmul său.

Elena David
Elena David
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Rareș Bogdan contestă demersurile lui Marcel Ciolacu: „Un joc politic pentru a-l favoriza pe George Simion”

Europarlamentarul PNL îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de manipulare prin publicarea unui document ucrainean care explică interdicția lui George Simion în Ucraina. Rareș...

Sondajele prezidențiale: Ciolacu și Simion, favoriți pentru turul doi, dar lupta rămâne strânsă

Sondaje recente indică avansul lui Marcel Ciolacu și o competiție acerbă între George Simion și Elena Lasconi pentru locul secund. Discrepanțele între rezultatele diferitelor...

Conflicte și acuzații în campania electorală: Elena Lasconi vs. Adrian Zuckerman și jocurile politice ale PNL și PSD

Candidata USR acuză presiuni din partea fostului ambasador american, Adrian Zuckerman, în timp ce liberalii speculează o alianță între PSD și Victor Ponta. Cine...
Ultima oră
Pe aceeași temă