14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Toţi oamenii mogulului. Şi-a trucat PSD propriile alegeri?

Exclusiv RL PRINT. Toţi oamenii mogulului. Şi-a trucat PSD propriile alegeri?

„România liberă” îți oferă luni 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Şi-a trucat PSD propriile alegeri?

Fostul premier Victor Viorel Ponta a avut o relație specială cu mogulul Sebastian Ghiță, care controlează, direct sau indirect, peste 50 de firme. Societăți care au beneficiat de contracte în valoare de zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau din fonduri europene, în timpul guvernării lui Victor Ponta.

Prietenia dintre cei doi l-a implicat și pe fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea. Cel puțin conform unor declarații publice ale fostului deputat PSD acum închis la Belgrad. Sebastian Ghiţă a susţinut că i-ar fi cerut să îl ajute pe Victor Ponta să câștige alegerile interne din PSD, în timpul congresului din 2010, în faţa lui Mircea Geoană. „România liberă“ a încercat să afle dacă această fraudă chiar s-a întâmplat.


PNL a câștigat războiul dintre Dragnea și Tăriceanu

Colaborările punctuale dintre PSD și o parte a liberalilor s-au înmulțit în ultima perioadă, şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea,  căutând o alternativă la ALDE, în contextul neînțelegerilor  cu Călin Popescu Tăriceanu. În urma acestor negocieri, liberalii au obținut funcții în instituții subordonate Parlamentului, deși, inițial, Liviu Dragnea anunțase că nu va oferi PNL niciun post.


Câte greşeli poate face ministrul Energiei într-o oră

Discursul ministrului Energiei Toma Petcu este departe de standardele unui specialist în domeniu. Un interviu acordat recent site-ului DC News a scos în evidență cât de puțin stăpânește cunoștințele minime, deși a repetat că are ambiții regionale pentru companiile gestionate. „România liberă“ a ascultat integral declarațiile demnitarului și a selectat cele mai flagrante greșeli.


Revolta ciobanilor “italieni” din Ţara Făgăraşului

Au muncit aproape 20 de ani în Italia, au strâns ceva bani şi au revenit acasă, în speranţa că vor deschide o afacere pe fonduri europene. Acum, riscă să piardă toţi banii agonisiţi în străinătate. Nicu Bîgu a muncit 14 ani în Italia, dintre care şase a lucrat în construcţii, iar apoi şi-a făcut propria firmă, tot de construcţii. În noiembrie anul trecut, a venit la Şercaia şi a cumpărat 400 de oi. În total a investit peste 50.000 de euro.

 

Ce mai puteți citi în ziar
15 MAI 1877 – 15 MAI 2017. 140 DE ANI DE "ROMÂNIA LIBERĂ"
Primul număr al cotidianului „România liberă“ a apărut exact acum 140 de ani, la București. Publicaţia a primit numele în cinstea evenimentului istoric care avusese loc cu numai cinci zile înainte, proclamarea independenţei României. Dar data de apariție a fost aleasă pentru semnificația aparte a unui alt eveniment, ce avusese loc pe 15 mai 1848, când 40.000 de români ardeleni au luat parte la Marea Adunare Națională de la Blaj, pe Câmpul Libertății din Mica Romă, pentru a afirma dreptul la existență pentru națiunea română.
Nu ratați ediția print de marţi. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici
Cele mai citite

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...

România, Grecia și Bulgaria cer suprataxarea celor mai ieftini producători și traderi din energie

Ministrul Energiei a declarat că nu este nici drept, nici normal ca Europa de Est să plătească pentru energie, prețuri mult mai mari decât...

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...
Ultima oră
Pe aceeași temă