6.3 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăLifestyleFoodCele mai nebuneşti diete

Cele mai nebuneşti diete

Dieta macrobiotică

Această dietă implică mâncarea cerealelor ca aliment de bază, suplimentate cu alte produse, precum legumele sau fasolea, şi evitarea mâncărurilor foarte procesate. Una dintre ciudăţeniile regimului este că unii lideri au spus că fumatul este sănătos, susţinând că alimentele care nu sunt macrobiotice provoacă de fapt cancer, nu ţigările. Michio Kushi, care a adus dieta în SUA, a fost spitalizat în 2004. Fiul sau a spus: „În ciuda anilor de fumător înrăit, radiografiile lui Michio arată că plămânii sunt surprinzător de curaţi, ca ai unui tânăr de 20 de ani, după cum a spus doctorul său”.

Dietă cu supă de varză

Acest regim radical se bazează pe consumul mare de supă de varză, săracă în calorii, timp de şapte zile. Originea sa este necunoscută, dar a devenit populară în anii ‘80. Dieta este condamnată la scară largă de doctori, pentru că privează organismul de aproape toţi nutrienţii, iar pierderea în greutate pe care o produce este de fapt pierdere a apei din corp şi nu a grăsimii. Prin urmare, noua siluetă dobândită nu este permanentă. Se zvonea despre dietă că este folosită în spitale, pentru a reduce greutatea pacienţilor care au nevoie de operaţii pe cord deschis, dar acest lucru nu este adevărat. Cei mai mulţi oameni care ţin această dietă se confruntă cu lipsa de energie şi o stare de confuzie. În plus, cel mai comun efect secundar îl reprezintă flatulenţele, în număr foarte mare.

Dietă paleolitică

Regimul se bazează pe obiceiurile alimentare ale oamenilor din paleolitic, o perioadă de 2,5 milioane de ani care a luat sfârşit acum 10000 de ani, odată cu dezvoltarea agriculturii. Creatorii dietei spun că oamenii de atunci nu aveau bolile de astăzi. Prin urmare, dieta lor ar trebui să îi ţină şi pe oamenii moderni departe de boli. În centrul regimului se află mâncărurile comune, constând în mare parte în carne slabă, peşte, legume, fructe, rădăcinoase şi nuci, dar fără cereale, lactate, sare, zahăr rafinat şi uleiuri procesate.

Fructarianismul

Cei care ţin această dietă trebuie să mănânce numai fructe, deşi unii oameni care mănâncă mai mult de 75% fructe se consideră de asemenea fructarieni. Adepţii ei cred că fructarianismul a fost dieta iniţială a omenirii, potrivit Genezei 1:29: „Şi Dumnezeu a spus: Iată, vă dau toate ierburile de pe Pământ şi toţi copacii care au seminţe în ei, pentru a vă fi hrană”. Adepţii cred că o revenire la paradisul Eden necesită o existenţă simplă şi o abordare holistică a sănătăţii şi a dietei. Acest regim poate provoca lipsă se calciu, proteine, fier, zinc, vitamica D, vitaminele B, în special B12, şi a acizilor graşi esenţiali. În plus, restricţiile alimentare duc în general la foame, pofte, perturbări sociale şi izolare. Gandhi urma din când în când o dietă formată exclusiv din fructe, dar până la urmă revenea la alimentaţia normală.

Dieta biblică

Regimul se bazează pe ideea că anumite mâncăruri sunt pure, deci permise, iar altele sunt impure, prin urmare interzise. Principalul promotor al dietei biblice este Jordan S. Rubin, care pretinde că dieta sa l-a vindecat de boala Crohn, la vârsta de 19 ani. Fiecare zi de dietă începe şi se termină cu rugăciuni de mulţumire şi vindecare. Individul ar trebui să facă şi meditaţie. Pentru a atinge revelaţii spirituale, se recomandă rugăciunea mai ales în momentele de foame. Dieta este împărţită în trei faze. Prima etapă restricţionează carnea de porc, şuncă, slănină, carnea de struţ, cârnaţii şi înlocuitorii de carne. Peştele şi fructele de mare sunt de asemenea interzise.

Dieta Shangri-La

Pentru gurmanzi, această dietă este un dar divin. Practic, ai voie să mănânci tot ce îţi place. Principiul din spatele regimului este că organismul are programat un nivel al greutăţii pe care vrea să o păstreze, iar apetitul este controlat în aşa fel încât să rămână neschimbat.
Inventatorul dietei, Seth Roberts, spune că îţi poţi micşora acest nivel folosind metoda sa, adică să îţi reduci apetitul şi, până la urmă, greutatea. În fiecare zi trebuie să bei 100-400 de calorii de ulei de măsline sau apă cu zahăr, într-o perioadă de două ore în care san u consumi nimic altceva. Consumul de calorii în plus fără aromă ar coborî nivelul setat al organismului. Deşi mulţi critică această metodă, doctorii au catalogat-o ca nefiind periculoasă pentru sănătate.

Dieta Fletcher

„Natura îi va pedepsi pe cei care nu mestecă”. Acestea sunt cuvintele pe care Horace Fletcher le-a folosit pentru a-şi promova dieta, potrivit căreia indivizii trebuie să mestece fiecare îmbucătură de 32 de ori înainte de o înghiţi. Dacă mâncarea nu alunecă în mod natural pe gât, trebuie scuipată. În plus, Fletcher a militat şi pentru mestecarea lichidelor şi a spus că oamenii nu ar trebui sa mănânce când sunt furioşi sau trişti. Fletcher a murit milionar, la vârsta de 69 de ani, marea majoritate a banilor săi provenind din vânzarea dietei care l-a făcut cunoscut în întreaga lume.

Dieta cu aer

Dietă cu aer presupune renunţarea definitivă la alimente şi supravieţuire doar pe baza respiraţiei. Există câteva elemente ezoterice în această dietă, iar unii adepţi cred că sunt susţinuţi de energie din soare sau dintr-o „forţă vitală”, numită prana. Institutul american care se ocupă de această dietă oferă un seminar care te ajută să înţelegi principiile de bază, contra sumei de 10000 de dolari. Mai mulţi oameni au murit ţinând acest regim.

Dieta prin somn

Aşa cum îi spune şi numele, regimul de slăbire implică foarte mult somn, pentru că „atunci când dormi, nu mănânci”. Prin urmare, adepţii iau o mulţime de sedative pentru a dormi zile în şir, ca să slăbească. Evident că dieta funcţionează, dar este atât de nesănătoasă, încât este o nebunie curată să o încerci. Regimul, apărut în anii ‘70, a fost foarte popular, încât şi Elvis Presley apela regulat la el.

Dieta cu tenie

În acest regim, indivizii trebuie să înghită chisturi de tenie şi să le lase se să dezvolte în stomac, până la maturitate. Cei care au născocit dieta spun ca oamenii pot mânca ce doresc, slăbind un kilogram pe săptămână. Dieta funcţionează, pentru că, odată ingerat, parazitul atacă intestinele şi absoarbe nutrienţii din mâncarea pe care o consumi.

Dieta Prolinn

Medicul Roger Linn promova în anii 1970 un produs miraculos, care promitea să te ajute să slăbeşti, dacă nu consumai alte alimente. Prolinn era un sirop din coarne, piele, tendoane şi oase de animale tratate cu diverse substanţe chimite, coloranţi şi enzime, cu mai puţin de 400 de calorii. Dintre cei care au încercat această dietă, cel puţin 60 au murit în urma unor atacuri cardiace.

 

Elena David
Elena David
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Conflicte și acuzații în campania electorală: Elena Lasconi vs. Adrian Zuckerman și jocurile politice ale PNL și PSD

Candidata USR acuză presiuni din partea fostului ambasador american, Adrian Zuckerman, în timp ce liberalii speculează o alianță între PSD și Victor Ponta. Cine...

Adriana Bahmuțeanu, amendată la cavoul lui Silviu Prigoană: „Lăsați-mă să-mi plâng copilul!”

Tensiuni la cimitir: fosta soție a omului de afaceri a fost escortată de poliție după ce a adus un omagiu la cavoul familiei. Adriana...

Sondajele prezidențiale: Ciolacu și Simion, favoriți pentru turul doi, dar lupta rămâne strânsă

Sondaje recente indică avansul lui Marcel Ciolacu și o competiție acerbă între George Simion și Elena Lasconi pentru locul secund. Discrepanțele între rezultatele diferitelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă