3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăLifestyleFoodAruncat în ghearele morții chiar de tatăl său: Drama unui student la...

Aruncat în ghearele morții chiar de tatăl său: Drama unui student la Medicină, vânat de Statul Islamic

Un student la Medicină, în vârstă de 24 de ani, urma să fie dat pe mâna teroriștilor Statului Islamic (SI) chiar de tatăl său, pentru că este homosexual. Ajutat de mama lui să fugă, a povestit, pentru BBC, despre iadul prin care trec studenții gay din Irak. Gruparea Stat Islamic are o pedeapsă specială pentru homosexuali: îi aruncă de pe clădirile înalte, iar, dacă trăiesc, îi omoară cu pietre și le dau foc. 

„În societatea noastră, să fii gay înseamnă să fii mort. Când SI omoară homosexuali, cei mai mulţi oameni se bucură, pentru că ei cred că homosexualii sunt bolnavi”, și-a început Taim povestea.

Studentul a descoperit că este gay în jurul vârstei de 14 ani, când credea şi el că este bolnav. Și-a amintit că tot ce își dorea era să se simtă „normal”. În primul an de facultate, a început să facă terapie pentru a scăpa de aşa-numita boală. Psihologul l-a sfătuit să le spună prietenilor lui că trece printr-o perioadă dificilă şi să le ceară sprijinul.

Citește și: Iadul semănat de Statul Islamic. Mărturisirile terifiante ale tinerelor care au evadat: ”M-au lovit și m-au ars cu țigările. Nu știu de câte ori m-au violat”

 

„Eu am background musulman, dar fostul meu iubit şi alţi prieteni sunt creştini. În 2013, am avut un conflict cu un coleg, Omar, care mai târziu s-a alăturat SI, pentru că îmi petreceam timpul cu creştinii. Unul dintre prietenii mei i-a spus să mă lase în pace, pentru că trec printr-o perioadă dificilă, urmând un tratament pentru gay. Aşa au aflat oamenii. Cred că intenţia prietenului meu a fost bună, dar cuvintele lui mi-au distrus viaţa”, a povestit Taim.

Bătut până a rămas inconștient 

În noiembrie 2013, Taim a fost atacat de Omar şi doi prieteni de-ai lui, în timp ce studentul se întoarcea acasă. Cei trei băieţi l-au bătut, l-au pus la pământ şi i-au ras părul de pe cap, spunându-i că i-au cruţat viaţa doar din respect pentru tatăl lui, care este un bun musulman.

În martie 2014, Taim le-a luat apărarea prietenilor săi creștini, spunând că taxa „jizya”, plătită de creştini guvernului musulman, nu ar trebui să existe. „Mă spălam pe mâini în toaleta universităţii, când Omar şi prietenii lui m-au atacat din nou. Aproape că îmi pierdusem cunoştinţa. Abia puteam să merg, aşa că nu m-am mai dus la universitate timp de o lună”, a povestit studentul.

”Dacă acuzațiile sunt adevărate, eu te voi da pe mâna lor” – tatăl studentului

Apoi, în timpul examenelor finale, Omar l-a sunat şi i-a spus să se căiască şi să se alăture SI. „I-am închis telefonul”, a spus Taim.

În 4 iulie, un grup de luptători SI a venit acasă la Taim şi i-a spus tatălui său că fiul lui este un necredincios şi un homosexual şi, prin urmare, au venit să îi aducă pedeapsa lui Dumnezeu.

„Tatăl meu este un om religios şi, spre norocul meu, le-a spus să se întoarcă în următoarea zi, ca să aibă timp să afle dacă acuzaţiile sunt adevărate. A venit la mine şi mi-a strigat: <<Dacă aceste acuzaţii sunt adevărate, te voi da eu însumi pe mâna lor>>. Nu am ştiut ce să îi răspund, ce să fac, cum să mă apăr. Eram în stare de şoc”, a povestit Taim.

”Dacă nu m-ar fi omorât teroriștii, m-ar fi omorât membrii familiei mele”

După incidentul cu membrii SI, la miezul nopţii, mama lui Taim l-a dus acasă la sora ei. În următoarea dimineaţă, i-a cumpărat un bilet de avion spre Turcia şi i-a obţinut viză.

Însă, tânărul a fost nevoit să stea două săptămâni într-un sat în apropiere de oraşul irakian Erbil, pentru că nu avea acces în Kurdistan.

După mai multe încercări de a ajunge în Turcia, fie prin Kurdistan sau prin capitala irakiană Bagdag, mama lui Taim i-a aranjat să meargă în Kirkuk. „Deşi plănuisem să merg în Turcia, primul zbor a fost spre Beirut şi nu aveam nevoie de o viză, aşa că am ales această destinaţie”, a explicat tânărul.

„Dacă aş fi rămas acasă şi SI nu m-ar fi omorât, ar fi făcut-o membri ai familiei mele. La câteva zile după ce am plecat, am aflat că unchiul meu, fratele tatălui meu, a jurat să cureţe onoarea familiei. Recent, am primit un mesaj anonim pe Facebook – mama crede că este de la unchiul meu:   <<Ştiu că eşti în Beirut. Chiar dacă te-ai fi dus în Iad, tot aş fi venit după tine”, a povestit Taim.

”Vreau să fiu liber”

Tânărul a spus că tot ce îşi doreşte în prezent este să trăiască într-un spaţiu în care să fie în siguranţă, unde să nu fie găsit de tatăl lui sau de orice altă persoană cu gândire extremistă. „Vreau să fiu în siguranţă, liber şi eu însumi – să îmi obţin diploma şi să îmi încep viaţa”, a mărturisit Taim.

Tânărul a obţinut statutul de refugiat cu ajutorul avocaţilor specializaţi în drepturile omului din proiectul de Asistenţă pentru refugiaţi. „Încearcă să mă trimită într-o altă ţară, unde să îmi continui studiile. Aici trăiesc într-o cameră de dimensiunea băii pe care o aveam acasă”, a spus tânărul.

Unul din prietenii lui, omorâți de teroriști

Taim a povestit că a pierdut legătura cu majoritatea membrilor familiei lui. La o lună după ce a fugit din Irak, fratele lui mai mic i-a trimis un mesaj pe Facebook, în care îi spunea că a fost nevoit să părăsească oraşul şi că familia a fost dezbinată din cauza lui.

„Am fost furios şi nu i-am răspuns. Însă, în noaptea de Anul Nou mi s-a făcut dor de el, aşa că i-am scris: <<Nu este vina mea că m-am născut aşa. Adepţii SI sunt criminalii>>. După aceea, am purtat o discuţie lungă pe Facebook despre copilăriile noastre”, a povestit Taim.

Tânărul nu a mai păstrat legătura cu tatăl lui. „Ceea ce a făcut m-a rănit. Este tatăl meu. Ar fi trebuit să mă protejeze necondiţionat”, a mărturisit el.

Taim vorbeşte cu mama lui în fiecare săptămână. Femeia trebuie să iasă din oraş ca să prindă semnal. „Este cea mai extraordinară (sic! – n.r.) femeie din lume. Este cultă, respectuoasă şi foarte inteligentă. Mă iubeşte. Când m-a ajutat să fug nu a adus vorba despre homosexualitate. Era concentrată să mă trimită într-un loc sigur pentru mine”, a povestit el.

Tânărul a întrerupt legătura cu prietenii lui din Irak, pentru siguranţa lor. „La începutul anului, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei a fost omorât. A fost aruncat de pe clădirea principală a Guvernului. Avea 22 de ani, era student la medicină şi era foarte inteligent”, a spus Taim.

Încă de când a văzut imaginile video în care prietenul lui a fost omorât, Taim este bântuit de ele. „Mă văd pe mine însumi căzând de pe clădire”, a precizat el.

Homosexualii, torturați și omorâți în secret 

Taim a povestit că trăia cu frică şi înainte de apariţia membrilor SI, pentru că nu există legi care să protejeze comunitatea homosexualilor. „Soldaţii violau, torturau şi omorau homosexuali în secret şi nimeni nu putea spune ceva. Pentru ei, noi suntem doar nişte infractori de care trebuie să scape, pentru că atragem furia Domnului şi suntem sursa răului din lume”, a spus tânărul.

După apariţia SI, homosexualii au fost prinşi şi executaţi ca într-un joc de domino, prin intermediul telefoniei şi al reţelelor sociale. Gruparea teroristă verifica telefoanele mobile şi conturile de Internet ale fiecărei victime. Din acest motiv, Taim le-a spus adio prietenilor lui şi i-a şters din conturile de socializare.

Tânărul a mărturisit că este rănit de comentariile oamenilor la imaginile şi înregistrările video postat de SI, în care apar atrocităţile asupra comunităţii gay. Între comentariile pe care le-a amintit Taim, se numără „Detestăm SI, dar când fac lucruri bune ca acesta (omorârea homosexualilor – n.r.) îi iubim”, „Cea mai îngrozitoare crimă din lume este homosexualitatea. Bine făcut, SI!”, „Oamenii aceia murdari (homosexualii – n.r.) merită tratamentul SI”.

Chiar dacă a reuşit să fugă din Irak şi are planuri de viitor, Taim se uită în urmă la membrii comunităţii gay din Irak şi se întreabă dacă vor supravieţui şi, dacă o vor face, în ce măsură vor putea trece peste trauma de a fi vânaţi. „Este un dezastru. Toţi sunt ţinte”, a încheiat Taim. 

Cele mai citite

Austria va ridica blocada Schengen pentru România și Bulgaria. Când vor adera complet cele două țări

Austria va ridica probabil în primăvara anului 2025 vetoul prin care blochează extinderea Schengen, relatează publicația austriacă Kurier, potrivit B1Tv. Austria ar urma să ridice...

România are gata lotul pentru Campionatul European de handbal feminin din Austria, Ungaria și Elveția

Federaţia Română de Handbal a anunţat lotul feminin pentru Campionatul European - EHF EURO 2024, care va avea loc în perioada 28 noiembrie-15 decembrie...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...
Ultima oră
Pe aceeași temă