O brânză moale de capră din Spania a câștigat primul loc la “World Cheese Awards”, scrie CNN.
Brânza câștigătoare, numită Olavidia, a unui producător de brânză artizanal, a obținut 103 voturi. A reușit să învingă o brânză din Franța, unde se spune că acolo se găsesc cele mai bune brânzeturi din lume.
Un bărbat care face parte din juriu, Hinds, le-a spus colegilor lui, chiar înainte de a vota, că brânza de capră are o „textură bogată, seducătoare, cremoasă” și „o aromă caldă și aparte”
„Aș fi vrut să mă culc cu ea”, a adăugat Hinds, zâmbind.
Silvia Pelaez, cel care a produs brânza câștigătoare, a spus: „Suntem un mic producător de brânză în Jaen”, un oraș din sudul Spaniei, cunoscut pentru măslinele sale, care sunt exportate pe scară largă.
„Munca zilnică are răsplata ei”, a spus Pelaez.
În octombrie 2019 în Bergamo, Italia, a câștigat o brânză albastră organică, Rogue River Blue. Confruntarea anuală a brânzeturilor nu a avut loc anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19.
Aproximativ 250 de arbitri, inclusiv oameni de știință din domeniul alimentației, vânzători de brânzeturi, bucătari și somelieri sunt prezenți la competiție.
Aceștia s-au concentrat pe „aspectul, senzația, mirosul și gustul brânzeturilor, punctând aspecte precum aspectul cojii, precum și aroma și textura brânzei. Majoritatea punctelor au fost acordate pentru aromă și senzație pe care ți-o lasă după ce o guști.