24.3 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăLifestyleFood10 personalităţi cu probleme după...înmormântare

10 personalităţi cu probleme după…înmormântare

1. Charlie Chaplin

Charlin Chaplin a fost cel mai mare comediant al tuturor timpurilor. El a murit în somn, în noaptea de Crăciun a anului 1977.

La 1 martie 1978, cadavrul său a fost furat de către un grup de mecanici în încercarea de a primi o sumă mare de bani de la familia lui Chaplin.

Hoţii au fost capturaţi de poliţie înainte ca familia să plătească răscumpărarea, iar trupul actorului a fost găsit pe malul lacului Geneva din Elveţia, după unsprezece săptămâni. A fost îngropat din nou sub un strat de beton cu o grosime de aproximativ doi metri.

2. Benny Hill

Benny Hill a fost un celebru actor şi comediant, cunoscut mai ales datorită serialul „The Benny Hill Show”.

Actorul a murit în februarie 1992, iar dupâ câteva luni, în octombie, au început să apară mai multe zvonuri cum că Hill ar fi fost înmormântat cu foarte multe bijuterii. Ca urmare, nişte hoţi au dezgropat trupul actorului, dar nu au găsit nimic în sicriu.

Autorităţile au acoperit mormântul lui Benny Hill cu o lespede solidă pentru a preveni alte tentative de furt. 

3. Abraham Lincoln

Lincoln a fost cel mai celebru şi probabil cel mai popular preşedinte al Americii. A fost asasinat în 15 aprilie 1865 de John Wilkes Booth, un actor american.

În 1876, doi falsificatori, Jack Hughes şi Terrence Mullen, au încercat să-i fure trupul. Planul lor era să-l folosească drept monedă de schimb pentru a-l scoate din închisoare pe Ben Boyd, omul care le furniza facturile falsificate.

Planul lor nu a funcţionat deoarece autorităţile au fost avertizate de un membru al serviciilor secrete americane. De atunci, sicriul preşedintelui a fost mutat de 17 ori şi deschis de şase ori, până când Lincoln a fost reînmormântat, în septembrie 1901, sub trei metri de beton.

4. Sammy Davis Junior

Sammy a fost membrul celebrului grup „Rat pack” şi unul dintre cei mai talentaţi oameni de divertisment din America. A murit în 16 mai 1990 de cancer, iar după două zile luminile din Las Vegas au fost închise pentru zece minute pentru a-i aduce un ultim omagiu.

După moartea lui Sammy Davis, soţia sa a aflat că el nu mai avea nici un ban aşa că a decis să îl exhumeze pentru a recupera bijuteriile în valoare de 70.000 de dolari cu care acesta a fost înmormântat.

5. Eva Peron

Eva a fost soţia lui Juan Peron, preşedintele Argentinei. A murit de cancer la 33 de ani, în 1952, iar trupul său a fost îmbălsămat şi a putut fi vizitat de public timp de doi ani. 

După ce Juan Peron a fost înlăturat de la conducerea statului după o lovitură de stat, trupul femeii a fost înmormântat într-o criptă din Milano, Italia sub numele „María Maggi”. Mormântul Evei avea un nume fals pentru a fi protejat de o posibilă vandalizare.

În 1971, trupul a fost exhumat şi trimis în Spania, unde soţul ei l-a păstrat în casa sa. Juan Peron s-a reîntors în Argentina în 1973, unde a devenit preşedinte pentru a treia oară.

El a murit un an mai târziu, iar Isabel, a treia sa soţie a devenit prima femeie preşedinte din emisfera vestică. Ea a fost cea care a adus trupul Evei în Argentina şi l-a înmormântat în cripta familiei Duarte, la cimitirul „ La Recoleta Cemetery” din  Buenos Aires.

6 . Nicolae Ceauşescu

Site-ul Horizontal Image îl descrie pe Ceauşescu ca fiind unul dintre cei mai brutali dictatori din istorie, care a fost executat împreună cu soţia sa după o lovitură de stat. Cei doi au fost înmormântaţi la cimititul militar din Bucureşti, dar întotdeauna au existat dubii în privinţa identităţii trupurilor care se aflau în acele morminte.

De aceea, anul acesta, în 21 iulie 2010, Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost exhumaţi pentru prelevarea unor probe necesare testelor ADN. Exhumarea celor doi a fost cerută de familia dictatorului, care vroia să se asigure că trupurile aparţin într-adevăr fostului cuplu prezidenţial

7. Bobby Fischer

Robert James „Bobby” Fischer a fost un jucător de şah care a devenit celebru în America după ce a câştigat un meci împotriva campionului rus, Boris Spassky. El a  primit interdicţie să mai intre în America după ce a încălcat legile internaţionale deoarece a acceptat să joace în Iugoslavia de atunci.

Fischer a murit în 17 ianuarie 2008, iar anul acesta trupul său a fost exhumat deoarece o femeie- Jinky Young, pretindea că este fiica acestuia. Testul de paternitate care s-a făcut cu probele recoltate din sicriul lui Fisher a demostrat că femeia nu avea dreptate.

8. Thomas Paine

Thomas Paine, supranumit „ Tatăl revoluţiei americane” a fost autorul celebrei cărţi „Common Sense”‘- „Bunul simţ”. El a murit la 72 de ani, în 1809, şi a  fost îngropat lângă un alun din curtea fermei sale pentru că nici o biserică nu vroia să-l înmormânteze.

În 1819, Paine a fost exhumat fără permisiune de jurnalistul William Cobbett, care a dus trupul scriitorului în Anglia. Bărbatul vroia să construiască un monument memorial, care se dorea a fi un model inspiraţional pentru promovarea democraţiei în Marea Britanie.

Monumentul nu a mai fost construit niciodată, iar rămăşitele lui Pain au fost găsite printre lucrurile lui Cobbett după moartea acestuia. Din păcate, nimeni nu ştie unde se află acum trupul scriitorului.

9. Joseph Haydn

Joseph Haydn a fost un compozitor celebru din secolul 19 al cărui cap a fost furat după moartea sa din 1809. În acea perioadă, oamenii de ştiinţă erau interesaţi de studiul freneologiei, o teorie psihologică care se baza pe convingerea că anumite trăsăturile mentale şi de caracter sunt indicate de configuraţii ale craniului.

Pentru a demonstra acest lucru şi în cazul talentului incredibil al compozitorului, frenologul Rosenbaum a mituit un gropar să îi fure capul.

Lipsa capului a fost descoperită după 10 ani, atunci când trupul lui  a fost exhumat pentru a fi mutat în alt loc. Abia în 1954 capul compozitorului a fost găsit şi a fost îngropat lângă trupul său.

10. Braţul lui Stonewall Jackson

Generalul Stonewall Jackson şi-a pierdut braţul în timpul unui schimb de focuri în timpul Războiului Civil american.

El a murit în 10 mai 1863, iar trupul lui a fost înmormântat în Lexington, deşi braţul său a fost îngropat în Chancellorsville. Mâna sa a fost exhumată mai târziu şi a fost îngropată lângă trupul generalului într-un alt mormânt.

Cele mai citite

România obține pentru prima dată poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și un portofoliu important

Roxana Mînzatu va administra un portofoliu major, care va gestiona 235 de miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi...

Ghid complet pentru îngrijirea dinților după aplicarea fațetelor dentare

Fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai bune soluții la care se poate apela atunci când se dorește o transformarea spectaculoasă a aspectului...

Angel Tîlvăr și drona prietenoasă – când Kalinka răsună la stână!

Întrebat de ce Armata nu a doborât dronele rusești intrate duminică în spațiul aerian românesc, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a precizat: „Nu aveau...
Ultima oră
Pe aceeași temă