Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Designerul Florin Dobre a sărbătorit 10 ani de activitate cu o colecție ce reafirmă credo-ul de un deceniu al creatorului român: bun gust, stil, rafinament, reîntoarcere la valori.

Florin Dobre: colecție aniversară de 10 ani

Designer vestimentar de talie mondială, singurul român ale cărui colecții au fost prezentate în GQ Magazine cu ample articole laudative în publicații-reper pentru industria globală a modei, precum Le Figaro, Liberation și Vogue UK, Florin Dobre privește spre viitor cu încredere.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

13.12.2019 - 19:13

Pentru a marca o decadă robustă, designerul român Florin Dobre a lansat  în universul modei masculine o colecție caleidoscop: un mix de ținute sub semnătura recognoscibilă din mai multe prezentări de modă lansate de-a lungul carierei, dar și un sneak peek la ce urmează să ia cu asalt podiumul curând. Țesute cu fir de emoție în povestea evoluției tumultoase a creatorului de modă român, creațiile îi poartă adânc înrădăcinate în croi puterea de exprimare, creativitatea unică, iubirea și atenția pentru detalii și respectul nemăsurat pentru bun gust și eleganță.


 

Florin Dobre creează pentru bărbatul care nu epatează prin culori puternice, ci mai degrabă printr-un stil bine definit și asumat. Colecția aniversară Florin Dobre este un manifesto pentru stilul protocolar, într-o cheie cromatică ce face diferența. Selecția materialelor s-a concentrat pe țesături ușoare. Focusul croiului este unul clasic, o perspectivă pentru o vară regală, reverențioasă, în care apogeul eleganței dansează frenetic în materiale fine. Gulerul șal și fracul sunt cele mai importante piese propuse pentru un bărbat elegant, un cunoscător rafinat, în detaliu, al eleganței.

Lăsându-se purtat de inspirație pe portativul notelor muzicii clasice, coborâte din file de partituri îngălbenite de timp, dar propulsate în contemporan, Florin Dobre îmbină aceste două linii, rafinamentul clasic și detaliile actuale, în arcul timpului.

Creatorul rescrie regulile stilului cu o cromatică inspirată din grădinile de vară, din lumina cununii împărătești ale nunților regale. Astfel, a luat naștere o colecție emblematică pentru decada de creație a lui Florin Dobre, o colecție cunună care nu doar celebrează succesul, ci aduce curajul de „a privi în viitor cu atenție, răbdare, modestie și inteligență în acțiuni”, spune designerul.
 
„Am prezentat această colecție aniversară la fix 10 ani de la lansarea pe piață a primei mele colecții. Cercul e acum închis rotund, dar brandul Forin Dobre va continua să facă istorie”, promite creatorul.
 

„Acești 10 ani mi-au amprentat viitorul, mi-au consolidat prezentul și mi-au oferit o carieră pe care nu aș fi putut să o ridic mental până aici. Nu am crezut vreodată ca eu pot avea colecțiile în reviste precum Vogue sau GQ Magazine. Nu aveam acest curaj să cer atât de mult. Au fost 10 ani de poveste, 10 ani de muncă, de constanță și succes după succes, 10 ani în care limitele de orice natură și-au găsit înfrângerea.” a  spus designerul la lansarea colecţiei sale de modă.Comentarii