Foto: Mihai Diac

Excursia la mare de 1 Mai nu este permisă în Ordonanțele militare, avertizează Poliția Română

Tradiţionala plimbare la mare de 1 Mai nu este permisă ca motiv de deplasare în anul 2020, din cauza epidemiei de coronavirus, a avertizat, joi, Poliţia Română.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2020 - 16:50

"Tradiţionalul sejur la mare NU este înscris în ordonanţele militare ca motiv de deplasare - pentru binele tuturor, vă rugăm să rămâneţi acasă! Poliţiştii acţionează în Gara de Nord, în trenuri şi staţii de cale ferată pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă", a anunțat, joi, 30 aprilie, Poliţia Română, pe pagina ei de Facebook.

După cum se știe, starea de urgență în România este valabilă până la data de 15 mai inclusiv. Abia după această dată vor fi relaxate condițiile de călătorie.

"După 15 mai vom elimina restricțiile de circulație în localități total", a promis, joi dimineață, la Iași, premierul Ludovic Orban.

Tot potrivit șefului Guvernului, după data de 15 mai, pentru circulația în afara localităților nu vor fi ridicate complet restricțiile ci va continua să existe o listă cu motive care permit dreptul de deplasare, dar această listă va include mai multe permisiuni decât pe timpul stării de urgență.

Tot după data de 15 mai, hotelurile vor putea funcționa fără niciun fel de restricții. În schimb, restaurantele ar putea să mai rămână închise și după această dată. 

Comentarii